Антигона-Софокле есеј Здраво феминки.Сега во понеделник правам есеј за Антигона-Софокле,мене не ме бива баш за составување на состави и есеи. Дали може некој кој сака да ми помогне да ми напише еден краток есеј за оваа лектира? Ќе му бидам многу благодарна. Фала однапред
Devojki treba po makedonski da napisam pesna tema ubava si moja tatkovino no nemam nikakva idea ve molam pomos fala odnapred
За татковината ли нема што да се напише? Ќе напишеш за сите природни богатства кои ги имаме, за сите убавини кои се насекаде околу нас. Ќе внесеш метафора, персонификација, убави реченици. Потражи нешто на гугл, милион работи ќе ти излезат, ќе прибереш информации и ќе пишуваш. Толку е лесна темата.
Да не има некој состав на тема "Анализа на ликот на Дон Кихот" и "Споредба на ликовите на Дон Кихот и Санчо Панса" ? Го немам прочитано делото, па ако може некој да ми помогне, да не барам на интернет, за тоа време да ги пишувам преостанатите теми.
Едно е да ти е прочитано делото од книга, а друго е од интернет да се најде нешто.Не се раководете по шаблон од интернет од збор до збор ископирани состави.Ова најдобронамерно го кажувам, се надевам не се лутиш.Пробај самата потруди се, еве малку помош: опфати ги сижетните линии, разработи го делот за парите како движечка сила, односот помеѓу ќерките и таткото.Дали парите се само моментална / минлива среќа или нешто повеќе од тоа? Што ако татко им ги насочувал кон погрешното? На крај сумирај го најважното, изнеси твое конкретно мислење за содржината.
на оваа тема има многу да се зборува , размисли за топикот .. кога ќе го сватиш насловот во твоја смисла ти гарантирам есеј ќе можеш да напишеш
Ми треба состав за ренесансните писатели поточно Данте Аигилери, Џовани Бокачо и Франческо Петрарка и нивните најпознати дела бидејки утре правам писмена македонски Точната тема не ни е дадена од професорката туку темата ке е нешто за нив и нивните дела и проблемот ми е што она сака нешто креативно, со не многу раскажување на делата, туку некој состав инспириран од нив... ако некој има идеја ве молам пишетееее
ај некој што ја има шагрниска кожа обработено нека пише бидејки ја поцнав да ја цитам и не ја разбирам
Утре треба да правам писмена работа македонски ... темата е :Првите македонски просветители и учебникари и нивната улога во создавањето на македонскиот литературен јазик....... долг е насловот но лесна е темата.. сепак според редоследот што ни го даде наставничката е тешко да се напише.. Вака: *воведен дел-основни податоци за првите учебникари и просветители *главен дел-улогата на првите просветители и учебникари и нивните залагања за македонскиот јазик *завршен дел-нивното значење и улога во создавањето на македонски литературен јазик ве молам помагајте