Ako nekoj ima ili bi mozel da sostavi nesto za poemata Serdarot bi mu bila mnogu mnogu blagodarna! Se izvinuvam za fontot nesto ne mi raboti makedonskiot!
Во петок правам писмена вежба на некоја од овие теми: “Моето училиште“ и “Мојот Роден Град“. За моето училиште пишав, и за мојот роден град но ми требаат уште неколку реченици за составот да биде “комплетен“. Ако може некој да пише нешто за градот Велес, јас пишав за неговите убавини: градскиот саат, мало мовче, Вардар итн.. Само уште неколку реченици ми треба. Благодарам однапред, поздрав
Ако може анализа за „Евгенија Гранде’’ од Оноре Де Балзак (не прераскажување,туку анализа) според следниве точки: критички осврт,фабула,ликови,атрибути на ликови,тема,идеја,епска композиција (каде е во воведот,каде е заплетот,каде е кулминацијата,каде е перипетијата и каде е расплетот). Може да е кратко но впечатливо. Ми треба за во вторник,благодарам однапред
Ми треба состав: Злосторството не убива самите себе Можи да се спомни делото Злосторство и казна но и немора.
Здраво!Го прочитав статусов од пред неколку годни бидејки јас утре правам состав на истава тема и немам инспирација,ке може ли да ми пишеш што напиша ти за помош? Најбрзо што можеш те молам Поздрав
Еј Ми треба состав за во понеделник на тема "Желбата и Љубовта се крилја на големи дела" ако може некој да ми даде ќе ми завршите голема работа...Фала ви однапред
Девојки утре правамписмена по македонски јазик па ако може мала помош 1.Сердарот од Глигор Прличев слика на тешкото минато на нашиот народ низ вековите. 2. Тешкото од Блаже Конески опис на орото преполн со емоции. 3. Носталгија по родниот крај (преку песната т'га за југ К.М.) Благодарам однапред
ај ве молам ако може да помогнете за писмена работа по мак. јазик Фолклор-извор на народното богатство треба нешто како литературата е дел од фолклорот и за фолклор нешто.И треба на сестра ми за утре.Кој е расположенн за помош?
Девојки ми требаат 4 состави: -Силата на срцето не му може ништо (составот да се придржува според песната Јанкула и Јана) -Упорната добрина го победува и најтврдото срце (составот да се придржува до песната Стојан и Лилјана) -Сираче (да се придржува о песната сираче од Константин Миладинов) -Везилка(да се приржува до песната Везилка од Блаже Конески) ВОВЕДОТ ТРЕБА ДА СОДРЖИ: најбитното за писателот ГЛАБЕН ДЕЛ:анализа на песната ЗАВРШЕН ДЕЛ:поука,мисла,фраза,заклужок од песната.... Кој може, кој е слободен или пак кој ја има напишано ве молам нека ми ја прати,МИ ТРЕБА ЗА ВО ПЕТОК, благодарам од напред inlove:
Да ве прашам сите вие кои на готово чекате состави, во минатото кога немало компјутери и форуми кој им пишувал состави тогаш на децата. Дај седнете прочитајте го делото кое ви е потребно и сами пишувајте си состави, не чекајте некој будала да се најде вас да ви пишува БЕСПЛАТНО состави. Доста само на компјутер и на мобилен седите, напреднава технологија само ве расипа.
дечки да се најде некој да помегне при анализа на везилка од блаже конески.....секоја информација што ќе ми ја пружите е добредојдена <3