Ima nekoj sostav na temite 1.Живото посуров од смртта ( Анализа на ликот на Андреј Соколов од Судбината на човекот) 2. Апсурдот и излезот од него ( Алализа на ликот на Мерсо од Странецот) Ako ima nekoj ke ve molam da mi prati
ве молам есеј за универзалноста и вечноста на лириката, и епиката печат на македонскиот народ , ве молам една недела неможам да напишам веке полудува мала помош? за лириката: вовед:може да за почне со песна,цитат, со што изобилува лириката,што може да се постигне со лириката, какви чувства можеме да поставиме главен: кое чувство преовладува во нас во моментот кога го пишуваме овој есеј што е она што лириката ја прави вечна и универзална -самата лирика не познава,вери,нации... завршен:која е целта а лириката општо! за епиката вовед:мит-легенда-приказни-преданија- доказ за нашето постоење кои се елементи на лириката? главен: да направиме разлика помеѓу минатото и сегашноста, каков е погледот на светот денес во однос на пишувањето.. во минатото се создавале епски дела за да се зачува минатото а денес? завршен: колку е важна лириката?
Ве молам за помош,петок правам писмена на теми 1.Или љубов или некои филозофии за смислата на животот..не сум сигурна 2.Каков би бил животот без мобилни телефони 3.Зошто насилство? Инаку може и песна,а јас сум 8мо деветолетка.Фала однапред. А првава мислам дека ќе биде,сигурно..
Ве молам за помош,петок правам писмена на теми 1.Или љубов или некои филозофии за смислата на животот..не сум сигурна 2.Каков би бил животот без мобилни телефони 3.Зошто насилство? Инаку може и песна,а јас сум 8мо деветолетка.Фала однапред. А првава мислам дека ќе биде,сигурно.
Ве молам ако може малку помош, утре правам писмена на теми: 1.Во животот нема второ полувреме како во спортот 2.Мит-света приказна и прва човечка религија и култура 3.Делата се вечни, се друго е минливо Фала однапред
zdravo na site jas sum nova ve molam ako moze sostavi po makedonski za pismena eve temi umetnosta kako lirska pajazina pomegu srceto i razumot i vtorata tema lirski pesni ogledalo vo koe se pronaogam samata sebe pretxodno vi blagodaram
Во право си buba Како кога е анонимна некој ќе и напише. Извини, но vesnagbi тука никој не може да ти помогне. Жал ми е
zdravo na site ve molam barem po nekoja recenica za ovie temi nemozam da go ponam vovedot ..umetnosta kako lirska pajazina pomegu srceto i razumot i drugata tema e ogledalo vo koe se pronaogam samata sebe prethodno vi blagodaram
Zdravo se na site kje ve zamolam ako moze nekoj da mi napise dva kratki esei za Vujko Vanja i za Gilgames esejot vo prviot del treba da sodrzi podatoci za avtorot vo vtoriot del kriticki osvrt, toa e ona sto e najvaznoto vo ovoj esej i posledniot del samo nekoja recenicka zaklucok. Ve molam ako moze nekoj da mi prati sto pobrgu!!