Може ли некој итно да напиши есеј за писмена работа за утре на темите 1.Кога простуваме сме помудри 2.Со учење це градеме како личности. Ве мола итно е. Благодарам!
Во понеделник правам писмена македонски. Ни дадоа 3 теми. Ај ако сака некој малку да ми помогне ако може некој нека напише нешто. Темите: 1.Сакај ѓи сите, верувај им на неколку,но не прави зло никому. 2.Секој човек сам ја создава својата иднина и судбина. 3.Единствениот вистински закон е оној што не води кон слободата. Ве молам некој да ми помогне, итно е. Ви Благодарам однапред.
девојки, имам есеј на тема „Борбата на Хамлет“, има некој некаков состав/есеј што може барем малку да ми помогне или да ме насочи во пишувањето?
Ako moze opsirno nekoj da mi jq preraskaze lektirata Галебот Џонатан Ливингстон ve molam za Vo sreda mi e fala odnapred 
Здраво на сите,имам една молба до вас ако некој знае убаво да пишува да ми напише состав со наслов "Дарежливост" не ми е за писмена туку имаме домашна и утре ќе ги читаме во школо,но поентата во ова е да се спомне и алчноста и иронијата,и дарежливоста. Би си смислила и сама ама верувајте немам воопшто идеи Може ли? Благодарм однапред!
Девојки ако имате некој состав нешто слично на оваа тема: ,,Патот на добродетелта и доброто поведение'' ..Ве молам ми треба за матураа..Ве молам помогнете мии Насоки за пишување на есејот: 1.Зошто луѓето грешат и не секогаш се однесуваат во согласност со својата хумана природа? 2.Кон што водат претераноста и недостигот при однесувањето? 3.Каков е односот меѓу претераноста и недостигот при однесувањето спрема умереноста и почитувањето на средната мерареност? 4.Зошто човек треба да се однесува умерено и да ја почитува и промовира добродетелта? 5.Каква е улогата и важноста на добродетелта во личниот и општествениот живот? 6.Наведи примери од личното искуство со кои ќе укажеш на потребата од моралното однесување во личниот и секојдневниот живот.
Aj нешто за писмена на тема: Љубовта кон народот. Да биди поврзано можи со состојбата во Франција и Сирија.
Девојки ако имате некој состав нешто слично на оваа тема: ,,Патот на добродетелта и доброто поведение'' ..Ве молам ми треба за матураа..Ве молам помогнете мии Насоки за пишување на есејот: 1.Зошто луѓето грешат и не секогаш се однесуваат во согласност со својата хумана природа? 2.Кон што водат претераноста и недостигот при однесувањето? 3.Каков е односот меѓу претераноста и недостигот при однесувањето спрема умереноста и почитувањето на средната мерареност? 4.Зошто човек треба да се однесува умерено и да ја почитува и промовира добродетелта? 5.Каква е улогата и важноста на добродетелта во личниот и општествениот живот? 6.Наведи примери од личното искуство со кои ќе укажеш на потребата од моралното однесување во личниот и секојдневниот живот.
Има ли некој нешто за: Пасивниот однос на Арсо кон животот виден преку раскажувањето на Ѓорѓи Абаџиев преку романот Пустина Животот и настаните кои му се случуваат на Јане Славковиќ живеејќи во предвоено Скопје :/