мислам дека за 3 или 4 дена го спремив. Не знам кои се тие примери од интернет искрено јас учев само од книгата. Мислам дека може да се најде и сега на интернет и да уплатите само за полагање (така направив јас), бидејки слушањето на курсот се прво џабе фрлени пари, второ нема ништо да научите
Sekoj so svoeto iskustvo. Kursot e dobar za nekoj sto sega pocnuva i uci od 0.Tocno e deka nema nisto da naucis od kursot dokolku veke imas nekakva osnova ili veke toa go rabotis. Moze ti veke rabotis kako QA pa zatoa stavas tezina na sertifikatot, sto sepak ima smisla zatoa sto se poveke firmi go stavaat ISTQB kako eden od uslovite koi gi baraat. Iskreno mene poveke mi znaci sto ucam preku rabota otkolku sto slusav kurs za QA.
Ме интересира како оди процесот на интервјуирање? И почетнички плати доколку некој можи да сподели инфо. Фала ви.
Здраво, едно прашање во врска со академија за софтвер тестирање. Заинтересирана сум да започнам академија , па дали би можеле да ми предложите која е подобра компанија од каде би можела да стекнам добри знаења, а исто прашањето ми е дали со академија од 4 месеци,нормално и константно учење дома во тие 4 месеци, би била спремна после тоа, да аплицирам за работа, самостојно да извршувам дејност. Ви благодарам. Да напоменам дека сакам да сменам професија и да започнам од почеток со софтвер тестирање.
По мое вака мануелно би научила за неколкуј месеци, ама автоматско... сметам дека треба некој да ти даде насока итн. Јас изучував сам неколку месеци, стекнав некои предзнаења, но се запишав на Бреинстер и еве веќе втор месец терам и сум задоволен, моментално сме на мануелно тестирање.
Благодарам на одговорот. А дали знаете некоја страна или некои линкови од каде би можела да почнам со самостојно учење колку да стекнам некоја основа па потоа да запишам курс, да ми оди полесно.. Инаку гледам дека академиите на диферебт академи и на уште неколку други фирми се движат околу 45000 денари, а на Бреинстер е 2100 евра, не знам зошто е толку голема разликата во сумата...
Иначе не гледај поевтино, вака што имам истражено попознати и да речам појаки на некој начин се Бреинстер, Сивус и Семос, другиве ми се гола вода. Види ако имаш човек што може бесплатно да те насочи и упати што да учиш и како терај без академии, мене скоро и никој немаше да ми помогни олку, само ми дадоа совет да видам професијава, така да на некој начин си плаќам да има човек за да ме насочи. Те охрабрувам да пробаш најпрвин сама.
Здраво, дали има некој искуство со курсевите од Јавен Адвертајзинг од Битола? Да сподели искуство и дали е задоволен
Одамна ти е коментаров ама сакам да прашам како си задоволен од Бреинстер? Дали се научи доволно со оглед дека ќе почнувам од 0, со никакви предзнаења на темата, дали ќе совладам...Страв ме фаќа да не се зафркнав, еве на пример на рокет чет комуницираме, јас не знам да ги најдам видеата што ми ги пратиле...
Programata ok ama hiring process cista 0. Da i nie ragzovaravme na rocket chat, a videata gi imas na stranicata na tvojot profil.
Tokmu taka. Jas bev gi izvestil za toa deka eden niv i partner bara bas junior qa to vreme i otposle objavija i kao demek jas prioritet, znachi sam im kazhav da me preporqchaat i slichno, i da bev na intervju i slichno, okej bea ama ne mi odgovarashe lokacinata, ne mozev da najdam smestaj to vreme. Da slratam, edukacijata e dobra, ama hiri process lazhat kornat
За жал, само може да ги спасиме некои да не си фрлат пари, оти истиве работи (само да има кој да ти ги кажи колку толку за 90% пониска цена од тие две и пол илјади евра) ги има онлајн да ги симниш или изучуваш на јутуб.. Макар што во последно време толку му е кризно времето дојдено во тој сектор барем еве конкретно за мојот не гледам никакви огласи ни за сениори..
AI ќе ја замени оваа гранка од ит според мене. За време на короната беше многу барано. Фаќав проекти од дома како мануел тестер, самоука само од книги и интернет. Како што врви времето се помалку и помалку се бара. Пренасочете се со време. Мислам дека дигитален маркетинг моментално е најбарано