1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Софтвер тестирање (software testing)

Дискусија во 'Барање работа' започната од Dragonfly88, 21 мај 2020.

1. chadorche16

chadorche16 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2022
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    193
    Колку време се спремаше за испитот, слични ли беа прашањата на примерите од интернет?

2. markt

markt Активен член

Се зачлени на:
    16 декември 2022
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    14
    мислам дека за 3 или 4 дена го спремив. Не знам кои се тие примери од интернет искрено јас учев само од книгата. Мислам дека може да се најде и сега на интернет и да уплатите само за полагање (така направив јас), бидејки слушањето на курсот се прво џабе фрлени пари, второ нема ништо да научите

На chadorche16 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Schmetterling88

Schmetterling88 Активен член

Се зачлени на:
    30 септември 2022
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    72
    Sekoj so svoeto iskustvo. Kursot e dobar za nekoj sto sega pocnuva i uci od 0.Tocno e deka nema nisto da naucis od kursot dokolku veke imas nekakva osnova ili veke toa go rabotis.
    Moze ti veke rabotis kako QA pa zatoa stavas tezina na sertifikatot, sto sepak ima smisla zatoa sto se poveke firmi go stavaat ISTQB kako eden od uslovite koi gi baraat.

Iskreno mene poveke mi znaci sto ucam preku rabota otkolku sto slusav kurs za QA.

На chadorche16 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. plavata212

plavata212 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2011
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    567
    Ме интересира како оди процесот на интервјуирање? И почетнички плати доколку некој можи да сподели инфо. Фала ви.

На Boka98 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. sweetygirl56

sweetygirl56 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2015
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    18
    Здраво, едно прашање во врска со академија за софтвер тестирање. Заинтересирана сум да започнам академија , па дали би можеле да ми предложите која е подобра компанија од каде би можела да стекнам добри знаења, а исто прашањето ми е дали со академија од 4 месеци,нормално и константно учење дома во тие 4 месеци, би била спремна после тоа, да аплицирам за работа, самостојно да извршувам дејност. Ви благодарам. Да напоменам дека сакам да сменам професија и да започнам од почеток со софтвер тестирање.

6. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.291
    Допаѓања:
    21.352
    По мое вака мануелно би научила за неколкуј месеци, ама автоматско... сметам дека треба некој да ти даде насока итн. Јас изучував сам неколку месеци, стекнав некои предзнаења, но се запишав на Бреинстер и еве веќе втор месец терам и сум задоволен, моментално сме на мануелно тестирање.

На sweetygirl56 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. sweetygirl56

sweetygirl56 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2015
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    18
    Благодарам на одговорот. А дали знаете некоја страна или некои линкови од каде би можела да почнам со самостојно учење колку да стекнам некоја основа па потоа да запишам курс, да ми оди полесно.. Инаку гледам дека академиите на диферебт академи и на уште неколку други фирми се движат околу 45000 денари, а на Бреинстер е 2100 евра, не знам зошто е толку голема разликата во сумата...

8. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.291
    Допаѓања:
    21.352

Иначе не гледај поевтино, вака што имам истражено попознати и да речам појаки на некој начин се Бреинстер, Сивус и Семос, другиве ми се гола вода. Види ако имаш човек што може бесплатно да те насочи и упати што да учиш и како терај без академии, мене скоро и никој немаше да ми помогни олку, само ми дадоа совет да видам професијава, така да на некој начин си плаќам да има човек за да ме насочи. :)

Те охрабрувам да пробаш најпрвин сама.

9. Leptir123

Leptir123 Активен член

Се зачлени на:
    24 септември 2023
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Здраво, дали има некој искуство со курсевите од Јавен Адвертајзинг од Битола? Да сподели искуство и дали е задоволен :)

10. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.253
    Допаѓања:
    13.903
    Одамна ти е коментаров ама сакам да прашам како си задоволен од Бреинстер? Дали се научи доволно со оглед дека ќе почнувам од 0, со никакви предзнаења на темата, дали ќе совладам...Страв ме фаќа да не се зафркнав, еве на пример на рокет чет комуницираме, јас не знам да ги најдам видеата што ми ги пратиле...;(

11. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.291
    Допаѓања:
    21.352

Programata ok ama hiring process cista 0. Da i nie ragzovaravme na rocket chat, a videata gi imas na stranicata na tvojot profil.

12. ani23

ani23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    799
    Допаѓања:
    962
    Sakas da kazaes vetuvaat rabota po obuka,i ja nema nigde ?

13. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.291
    Допаѓања:
    21.352

Tokmu taka. :)

Jas bev gi izvestil za toa deka eden niv i partner bara bas junior qa to vreme i otposle objavija i kao demek jas prioritet, znachi sam im kazhav da me preporqchaat i slichno, i da bev na intervju i slichno, okej bea ama ne mi odgovarashe lokacinata, ne mozev da najdam smestaj to vreme. Da slratam, edukacijata e dobra, ama hiri process lazhat kornat :)

На Isabela23 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Isabela23

Isabela23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2014
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    282
    Токму така, многу други имаат ист впечаток како тебе. Редно е некој да почне да ја зборува вистината ;)

На Stark му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.291
    Допаѓања:
    21.352

За жал, само може да ги спасиме некои да не си фрлат пари, оти истиве работи (само да има кој да ти ги кажи колку толку за 90% пониска цена од тие две и пол илјади евра) ги има онлајн да ги симниш или изучуваш на јутуб..

Макар што во последно време толку му е кризно времето дојдено во тој сектор барем еве конкретно за мојот не гледам никакви огласи ни за сениори..

На tanjaaa и Isabela23 им се допаѓа ова.
  16. tanjaaa

tanjaaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    493
    Допаѓања:
    2.370
    AI ќе ја замени оваа гранка од ит според мене. За време на короната беше многу барано.
    Фаќав проекти од дома како мануел тестер, самоука само од книги и интернет. Како што врви времето се помалку и помалку се бара. Пренасочете се со време. Мислам дека дигитален маркетинг моментално е најбарано

17. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.291
    Допаѓања:
    21.352

Da i jas na upwork fativ nekoi sitni proekti,3 4 i to beshe to..

На tanjaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  18. tanjaaa

tanjaaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    493
    Допаѓања:
    2.370
    Пробај и на testerwork. Ретко ама пуштаат одвреме навреме по нешто

19. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.291
    Допаѓања:
    21.352
    TestIO cepkav jas isto taka.. mislam deka e slicno ova na nego

На tanjaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Sparkle1985

Sparkle1985 Активен член

Се зачлени на:
    29 декември 2024
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    23
    Kako e momentalno pobaruvackata ? Se mislam da zapisam akademija dali ima poenta ?