Соја за нервите За создавање на хормоните и супстанциите кои помагаат при преносот на нервните импулси (допамин и норадреналин), потребни се аминокиселини. Веројатно, најбогат извор на аминокиселини меѓу билките се семките од соја.
Јаc обожувам соја ммммм..... особено соини шницли,сварени и премногу испржени да ропкаат. Ги ставам во претходно сварен и процеден ориз ставам една рака магдонос, го мешам сево ова и без леб...... маф го правам. мене ми е превкусно
се што е количински во нормала мислам дека е добро се што се претерува-не чини,јас и моето семејство многу ретко користиме соја(шницли од соја) и тоа син воопшто не ги сака,маж ми и јас ги јадеме
Јас многу сакам соја било да е во вид на варени и пржени шницли со вегета или во облик на соини трошки пржени како ќофтиња! И знам дека е многу здрава за репродуктивниот систем на жените против предменструалните и менопаузалните тегоби и дека е посно и вегетаријанско јадење,па затоа ќе продолжам да ја употребувам и во иднина!
Обожавам соја во сите облици, била здрава или не. Соја шницли варени па похувани, мусака со соја трошки, соја за грицкање и што уште не
Татко ми јадеше соја кога имаше проблеми со маснотиите постојано,многу некако ми изгледа привлечно на изглед но ич не ми е убаво многу ми е гнасно и никогаш повеќе нема да го пробам тоа нешто. Велат дека е многу здрава,на татко ми му помогна малку.
Zavisno vo koj oblik ja jademe, ima mnogu vkusni proizvodi od soja, jas sojata prime snicli ili topcinja ne gi sakam mnogu, ama tofu, prime obozavam.
Сметам дека е здрава за јадење.Ние дома си ја конзумираме,мајка ми прави една салата со неа и во некои сосови ја става
Jas konzumirav soja pocesto demek podietalno ali se zdebeliv mnogu i gradite mi porastija mnogu sega maka macam
Gradite porasnale zasto si se zdebelila,da ne ne e do sojata do nes dr da ne e,i jas ja jadam pocesto pa se e vo red so kg,da ne ti se hormoni za kratko vreme ako si se zdebelila