175. Цел живот сум дебела. ПЦОС имав од 18, до кај 25. Забременив на 26. Тироидната дури на 39 прв пат ми пројави проблем. Сега имам 43 и 130кг. На пораѓај бев полесна.. 122
Со 44 кг. Неколку месеци пред да останам бремена бев 42, па се надевам дека ќе успеам тие да си ги вратам.
Ее дај донирај некој сантим навака, после колкава и да бидам у килажа ич маани нема да наоѓам. Фала ти инаку.
Како успеа да го средиш ПЦОС !? Јас имам 30 год. веќе 3 години имам дијагноза ПЦОС и хашимото. Последнава година пробувам да забременам, но нема резулати. Исто сум дебела цел живот, моментално сум 102, намалив 11 кг последниве 4 месеци. Гинекологот ми рече да паднам под 90 кг па да размислувам за бременост, но многу тешко паѓаат килограмите
Година пред да забременам, ослабев од 116-на 103кг и ми се среди само-од себе. А кога ми се појави, бев далеку послаба... 80кг имав. Ама претходно добив воспаление на јајниците и мислам дека тоа ми го предизвика ПЦОС-от
Дали некоја феминка поради одреден здравствен проблем, требала да намали килажа или бар да ја задржи истата во бременост? И ако да, како сте успеале?
Јас стартував со 55кг. сега сум 27 недела имам 71кг. ме фаќа паника да не отидам на 20+ не сум во тело многу поправема само бутови и задник и секако стомачето што си е големко. Ме фаќа паника искрено не сум некој јадач јадам само 2 пати во ден и нешто што ќе каснам за ужина. Се надевам дека нема да паднам во депресија. Првото тромесечие имав накачено само 2-3кг. Тогаш не пиев витамини све мислам од ватаминиве ми е .
Јас почнав со 60кг сега сум 19+4 и имам 70кг не се замарај многу со тежината кога ќе се породиме ќе ослабеме ❤
Јадете си слободно Со 52кг останав бремена, се здебелив 13кг, а сега 5 месеци после пораѓај сум 49кг. Ме исцица бебето