Јас стартував со 86, кога видов на вагата пошто ја избегнував со месеци дамла ме удри Во цела бременост качив 9-10 кила. Внимавав што јадам ама не се придржував слепо, плус ич не бев стрвна. После породување симнав 20 кила за нецели 2-3 месеци, ама строго се придржував до тоа што смеам да јадам што не заради доењето. Нит сум вежбач нит ќе бидам, фала бебе што со секое цицање ја правиш мама позгодна. Поентата ми е дека секое тело е различно, некои се мачат со 5 кила, други несакајќи ќе симнат и повеќе од стартна килажа. Битно е да сме здрави, бебушите ќе се погрижат за килажата да иде у минус, да се живи и здрави и сегде да ги дава Господ
Бременоста ја започнав со 62 кг а во бременоста добив 14 кг плус, значи 76 сум била. Сега после една година од пораѓај тежам 59 килограми.
So 43 zabremeniv, so 51 rodiv. Za 2 nedeli bev 41. Tek od koga ptestanav da dojam se vrativ na startnata kilazha
Си го најдов мислењево 2018та год. Првата ја завршив со +12кг 80кг бев 40 недела. Втора бременост со 69, уште 2 дена 37ма сум и имам 79кг. Точно 10кг досега.
Со 76 кг почнав, вторава бременост, на ден на пораѓај во 39та недела бев 90кг. За 11 дена после пораѓај бев минус 13 кг, денес еве 39дена од пораѓај сум 74кг. Целта ми е да бидам 65 кг до нова година, од септември мора и вежбање заради вишокот кожа на стомак, да се затегни. Во фаца веќе сум испиена, нема обравчиња
Браво! Како успеваш? Јас почнав до 57, качив 10кг сега после скоро 2 месеци имам 60кг. Сакам да се вратам на 57 ама ми е страв со храната да пробувам да не ми секне млекото.
Многу пијам вода, јадам помали оброци, се јадам од храна а повеќе ми бара душата кајсија, праска, лубеница, диња. Живеам на 4ти спрат и во ден минимум 4 пати ги качувам симнувам скалите (нема лифт). Одам на работа и таму движам доста, плус имам скоро 3 годишна ќерка, и по неа трчам и си играме по дома.
И јас почнав со 78, до крај ако качив едно кило, кога се породив се симнав на 69. Внимавав на исхрана, не јадев леб и благо, а трето тромесечие ме мачеа многу киселини па и тоа што го јадев не можев многу количински. Не плаши се, не мора да значи дека многу ќе се здебелиш, ако внимаваш мислам дека ќе си океј. Само сакам да споделам позитивно искуство, и мене ми беше страв дека ќе се здебелам многу ама ете со добра исхрана поминав и подобро од што очекував.