Па не е тоа ништо, нели со самото породување симнуваш 6-7 килограми веднаш, така да горе доле ти ќе си дојдеш на своето Се надевам и јас како тебе ќе качам само 8 кила додека дојдам до твоите недели
Se nadevam deka ke bide taka....a da ti kazam kolku jadam i deka sum non stop so ljna usta nema veza stoe vazno e da si zvamam nesto hahhahaha......
Сабатини ти си супер со килажата! Јас сум 166см висока а бременоста ја започнав со 61кг. Сега сум 72кг (што е многу многу е) а до крај ќе му ја мислам после породувањето.
Почнав со 53кг, сега сум 60. Вака не ми изгледаат многу, ама имам уште до крајот, па ќе видиме каква ќе биди ситуацијата тогаш.
мене килазата ми ја мереја на вториот преглед значи веке бев трети месец и имав 53 килограми а завршив со 60 килограми на последната контрола ко влегов веќе во 9 месец. значит се на се поправена бев само 7 ете нека се и 8 килограми
Јас стартував со 64 кг. Се породив со 70 кг. Одма со породувањето ги изгубив тие 6 кг кои ги качив, сега пак сум 64, ама мешко малце ми остана...
уф,уф блазе тебе.јас сум 20та недела и некни на контролата се запрепастив -во еден месец сум ставила 3 кгр.а вкупно досега 7 за до крај којзнае колкава ке се сторам.чудно ми е што толку се поправив оти немам голем апетит за разлика од претходната бременост,изгледа годинките си го прават своето
Стартував со 54,до 9 месец последно мерење 90,до крајот не знам уште некое килце валда зошто се породив 40 + ,сега сум си пак 54
Јас со 50,до крајот цели 70 кг имав.После некои 6 месеци се вратив на истата килажа.(ни С од стомак не ми остана )
Јас ја почнав со 52 но ме фаќа страв затоа што за 3 месеци се поправив скоро 5 кг. и морам да почнам да внимавам на исхраната.
девојки како стњ јас иунаку сум висока 165 последниот пат кога се мерев бев 107 ама затоа сум нели и дијабетицар а верувајте изгледам како да имам 80 кг сега незнам колку сум ама сепак мислам дека имам 100 да знаев дека мозам да зстанам мама ке слабеев ама сега господ нека ме цува леле ми е страв а бремена сум 1 месец и една недела писте совет
Пробај со нутриционист, да ти одреди режим на исхрана за да не се здебелиш многу. Плус, штом си дијабетичар, исто треба да го држиш нивото на шеќерот стабилно. Задолжително консултација со гинеколог, ендокринолог и нутриционист. Назад на темата. Останав трудна со 66 кг (6+), се здебелив најмногу во последните три месеци, на породување отидов со 83-84кг. Кога си дојдов од болница бев 78кг, а сега, две години после тоа имам 66. И никако да ги симнам тие 6 кг плус
jas sum visoka 183 останав бремена со 75кг до крај имав 90кг а сега после една година 78 кг али тие три кила се тешки за симнување никако да ги симнам
Jas sum visoka 165 startuvav so 80kg,a sega sum 4 mesec 84,,,se plasam sto ke bide do kraj ,,,nikogas ne imav tolkava kilaza sekogas bev na 65-70kg a sega? :'(