почнав со 47 сега сум 55,а сум 6ти месец.само меше имам не сум драстично здебелена и вистина незнам кај ми се килограмиве? си давам фора уште 5-6 да се поправам а добро би било и помалку да се.ама не се оптеретувам со тежината за првото одма ослабев за неколку месеци.а сега со две деца едното учениче ,со куп обврски,без помош од страна ке се сторам твиги
Za cerkami koga ostanav bremena imav 47 do kraj 62.... Za sinceto 48 do kraj 62.... Za tretovo 48 i do kraj .....ce vidime ? ?
Со 58-60кг останав бремена,а на почеток на 9ти имав 80кг,а пред пораѓај не ме измерија,сигурно им било страв да не им ја скршам вагата
macki se merev imam oslabnato imam 82 kg a imav pred dva meseci imav 107 i sea sum mirna si ja zapocnav bremenosta super samo sekerot so bese lezev na endokrinologija i mi dadoa mini dieta pa ke zeam insulin
јас со 55кг останав бремена, со 82 отидов на пороѓај, сега по 2 месеци имам 63кг х м м катастрофа нели? А пазев цела бременост да не се здебелам но џабе
Јас стартував со 57 сега имам 56 и искрено ме фаќа паника зошто слабеам а немам ни мачнини ни киселини ни повраќања????????
Јас останав бремена со 72кг сега сум 29-та недела и имам 86.До сега плус 14 ама ме тешат дека биле две бебушки па нормлно било.Инаку само во стомак и гради ми одат килограмите)
Мој совет гледај да не качуваш многу на тежина(ова важи за сите трудници) и внимавај на исхраната. Јас се поправив точно 12кг во цела бременост а едното тежеше 2,700 другото 2, 500. Во нашиот случај (повеќеплодова бременост) често настануваат компликации поради тежината(гестациски дијабетис, хипертензија ....). Не дека е ретка појава кај другите, но кај нас е често.
последен пат бев 53некаде горе долу ајде ке кажеме можно да е 55. иначе често сум 53 кг,околу 1месец не сум се вагала
Јас бременоста ја стартувам со 52 кг. Од тогаш со ова мое нејадење и повраќање ми е страв дури и да помислам колку имам ослабено.
и јас повраќав и немав апетит не дека сега којзнае каков имам пак сум си иста и да си ослабнела ке качиш килажа без грижи