Колку што се сеќавам, кај анина беше почудно што после тоа качуваше. Инаку доколку многу повраќала, посебно и да ослабела во првата половина, после во втората додека ги повратила изгубените кг. и неколку плус....не ме чуди.
Da se citiram sama puuuu samo 5kg sum simnala za 6 meseci, mada i ne se trudam da oslabnam, a sakam do rodenden na sinko da se vratam na moite 70kg sega imam 77kg...
Останав бремена со 59 а се породив со 66. Освен стомакот воопшто не се поправив ама па затоа сега си имам вишок и сите ме прашуваат дали сум повторно бремена.
Kako be samo 3kg, jas od poragjaj koga se vrativ bev -11kg 4ipol kg bebe, plodova voda i placenta uste nekoe kilo i zadrska na voda imav nekoe kilo
Па кажувам дека само бебето е 3кг а каде се другите работи..тоа беше реплика на девојката кога кажа дека само 2кг се здебелила.
Таа всушност слабеела за време на бременоста. Така и сестра ми која покрупна остана трудна, се здебели цели 4кг, а само бебето беше 3,700.
ne si mnogu i jas isto taka ja pocnav so tie kila i ja imame istata visina.....sega sum 72 i sum 24 nedela ama izgleda deka ke te zaminam so kilata do kraj....a za jadenje jadam se....ali ne i premnogu isto jadam kåkö i pred bremenosta....i se mi odi vo deteto...na telo nema nisto staveno osven vo stomakot......pa se nadevam deka nema mnogu da stavam.......srejkno blazesiti samo 2 kila.....jas dosega 8 a do kraj bog znaj uste kolku
Jas pocnav so 67, vlegov vo treti I na poslednoto merenje pred edna nedela bev 67kg I 800gr. Ama daleku mi e krajot ke vidime kako ke zavrsam.
Со првата бременост 67,а отидов на пораѓај со 90 со 2 бременост 80 ,а отидов со 92 Не ослабев помеѓу 2 трудноќи