Индивидуалниот мотив е небитен. Може да лажат оти едноставно, се навикнати да лажат. Посебно за прашања кои се интимни.
Може да лажат и колку да се најдат во муабет ааааа може и да си поверуваат самите во сопствените лаги .... сите карти се отворени
Плус тој патријархален код, дека мора Светиот фалус да те доведе до оргазам. И згора на се, што многу жени не ни знаат што е оргазам. Ги читаме низ темите...и не сакам да ги обвинувам, најмалку ми е тоа намерата, само навистина се чудни одговориве.
Напротив. Ако лажат, е проблем, оти за нив не чини. Мене и тебе дали ќе не излажат, најмалку е битно. Факт е дека жените потешко достигнуваат климакс отколку мажите, сите податоци го потврдуваат тоа. Дел, нема никогаш ни да доживеат оргазам. Затоа е битна искреноста. Не викам дека сите лажеле. Верувам дека повеќето се искрени, и дека сигурно има и тролови и мажи кои одговориле на анкетата. Ама и една да е што ќе излажи, или фејкува оргазам пред партнерот, премногу е. Мислам дека треба да знаат мажите кога жените не им оргазмираат. Затоа што фејкувањето е на штета на жените и има само улога да билда его на мажите. Во суштина, никаков бенефит нема за жената која фејка оргазам.
Сексуално сум активна 2 години само со 1 дечко и за жал никогаш не доживеав оргазам повеке пати глумев дека сум доживеала но за жал никогаш..
Не разбирам зошто е толку неверојатно да на форумов има 25 прогресивни жени, кои ја прифаќаат сексуалноста како нормална појава и имале соодветни партнери за да постигнат оргазам. Во реалноста, во Македонија, процентот веројатно не е таков, ама за на форумов, па и не ми изгледа нешто недостижно. Ај сега фокус на тие останатите проценти, и што треба да направат за да достигнат оргазам. И зошто би го глумеле?
Ти си водителка на темава, води го муабетот на кајшто мислиш дека треба. Јас може спешл гест стар да бидам само За сите беше прашањето иначе- зошто глумите оргазам? Со првиот дечко, нормално, не сум имала оргазам од првпат, па веројатно ни од втор (одамна беше). Ама не ми ни текнало да глумам, ниту гледам причина за такво нешто.
А не му кажувате на партнерот што да прави за да ве доведе до оргазам? Сфаќам да не доживеете оргазам ако е one night stand ама да имате повеќе пати секс со ист човек а да не му кажете што ви се допаѓа и ве доведува до тоа ми нема смисла. Инаку за кој вид на оргазам зборувате/гласаме? Можеби тука е збунката
Искрено јас никогаш не му реков дека не ме доведува до оргазам сега се каам ради тоа ама јбг можеби затоа што премногу го сакав и мислев дека ке се навреди дека е до него а можеби и беше така..
Се поголема е веројатноста да си трол некој, ама ајде сепак... Сексот или чинот што го правите, ако не е нешто како што не ти одговора, се разговара со партнерот, вака и вака ова ми одговоара, ова не ми одговара. Тоа се вика отворено разговарање, комуникација. И ако и стварно тогаш не успее да те доведе до оргазам или по мое кажано задоволи, стварно е дудук или таа ако е стварно е талпа.
Убаво кажено да но реков го сакав премногу Да баш убаво кажано но ете можеби страхот од реакција ме спречуваше да бидам реална за ова со мојот сега бивши партнер.. Да се врати времето сега би рекла но ова е лекција за во иднина мислам дека не сум единствена со глумење оргазам но повеке никогаш не би ја повторила таа грешка.
Ако вас не ви се погодиле партнерите не значи дека и на тие 25 што гласале не им се погодиле. Личните фрустрации поарно за себе да се чуваат.
Не е лични фрустрации, статистика е во прашање Дај Боже сите жени да доживуваат оргазам, при секоја пенетрација и само јас да не оргазмирам никогаш.