Само со пенетрација немам ниту еднаш доживеано, не знам дали е до мене или до партнерите. Сексуално активна сум 5 години. Орално/ фингеринг немам потешкотии да доживеам оргазам, си кажувам што и како ми се допаѓа, ептен ако не сум опуштена па да не можам. Али од пенетрација само ете не можам, и не е ништо чудно. Веројатно со тек на време, искуство и многу повеќе опуштеност ќе доживеам. Надеж
Ама Вајлд 25 гласале. Да беше цел форум, можеби, вака може гласале само тие што доживеале, другите не ни гласале или ептен малку гласале. Не можеме да знаеме.
Затоа реков дека најверојатно повеќето се искрени, ама сигурна сум дека има и такви што лажат, исто како што има такви кои фејкаат оргазам. Не сакам стигми за женската сексуалност и цената да биде недостаток од задоволство кое им следува по дифолт... како и на мажите.
Никогаш не сум одглумила оргазам не гледам потреба од тоа, едноставно не ми е разбирливо но секој со своите сфаќања .
Ако знаеш што сакаш, знаеш како, знаеш да кажеш, зошто да немаш оргазам? Статистиката е за времето кога сексот бил срамота, со стеги. Јас не се сеќавам дали со сите имало оргазми, некои и сум ги заборавила дека постојат, ама на добрите се сеќавам оти сум знаела што сакам.
Може ти да знаеш што сакаш, ама сепак да не доживуваш оргазам. Глуп пример ќе земам.. да не можете да синхронизирате темпо.
Во 30-те способноста за вагинален оргазам ми се разбуди и остана будна и kicking Пред тоа клиторисен оргазам беше само возможен иако ту и тамо се промакнуваше G-spot. За среќа мултиоргазмична особа сум па имам солиден скор Уф ,мислам досега толку директна не сум била на фемината
На 18 години прв оргазам и прв сексуален однос и до ден денес сум со истиот ,иам 21 год шо значи со еден
ааа јас пак незнеав што значи,во школо кога бевме, женските зборуваат за оваа климакс,но јас незнаев,иако седев одзади на клупата,гледав дека женските отвараа некој магазин од докотори за секс. Што ако имате стрес или сте под депресија дали се случува на женските да се тресат за време кога сакаат да се самозадоволуваат ? Што ако некоја добије климакс наеднаш во училиште, работно место или др.места? (наеднаш ќе бидат мокри во гаќи? стоејќи или работејќи или?) Иако добиете климакс после тоа што правите нели треба да се измијат, гледав дека некои не се ни мијат после тоа односно тушираат после климакс? Благодарам однапред
Да се тресат кога сакаат да се замозодаволуваат, или додека се самозадоволуваат? Нема да бидат мокри в гаќи, освен ако не сквиртнат.
Климакс не е оргазам. Климакс е менопауза, односно отсуство и крај на менструацијата околу 40-50 годишна возраст.
не те сфатив,ако се мокри тогаш се влажни во гаќи така,е како може да свршите кога сте на работа или на училиште не ми е јасно? на деца од 16 години машките особено ги прават лом гаќите,а женските како можат да свршат за време кога се на работа па нели чувствуваат дека им тече во гаќи? Оптшо ако видите згоден дечко какви емоции имате, дали можете да свршите само од што го гледате? Климаксот го имаат ли машките?
Не сум свршувала ни на работа, ни на школо, така да не знам... Климакс е оргазам. Оргазам и вие доживувате. Девојките се влажнат по малку, не е како помочано. ...освен, ако не сквиртаат кога оргазмираат.