Со маргарин/путер, ајвар, крем, мармалад/џем, паштета (чат пат) зденка, павлака, мајонез.... и тако даље се шо се мачка
Ммм... со маргарин, путер, мм ајвар, малиџано, мајонез и паштета поретко, еуро крем , мармалад леле како ми се пријаде сега после полноќ а не сакам да јадам ноќе
Во последно врмее ставам путер и над него кашкавал ..сето тоа го топам во микробранова и одозгора турам оригано и rio mare
Па јас го мачкам со маргарин (само со Bords Eve),маргарин со биено сиренце,ајварче(кога ќе му дојде времето) , паштета(аргета секако ) , и по се солено дојде време и за благото : мармалад , мармалад со маргарин (некој со без сол ), еурокрем Спојлер Послужете се
Најчесто со путер или маргарин, а над тоа ставам мед или мармалад. Исто во последно време јадам и маргарин со вегета. Лепчето го мачкам и со крем, ајварче со сиренце (немам сега ), зденка, павлака, мајонез... А последно што пробав беше путер од кикирики, но дали путерот не беше добар или јас не сум навикната на такви работи, не знам. Не ми се допаѓаше баш.
Еурокрем, павлака, маргарин, мармалад, ајвар кога е сезоната најмногу си го обожавам леле со сиренце баш вкусно и најчесто паштета
Многу ретко со Тартар сос,а порано кога бев помала лепче со еурокрем тоа ми беше едно од омилените јадења
Со оглед на тоа дека не јадам леб не го мачкам со ништо,но ќе кажам кога јадев порано со што го мачкав, Со ајвар и над него сирење,маргарин со вегета,еурокрем и тоа е тоа