Со маргарин многу ретко кога правам здрав сендвич со маргарин и зеленчук, со мармалад и со намаз (сирни намаз и кремсир). Ова се случува ептен ретко зошто немам навика да го мачкам.
чоколаден прелив,џем од јагоди или портокал омилени ми се,ајрокремце али само белото чоколадо,слатко од капинки исто ми е превкусно на лепце поготово ако е жешко таман печено и крцкаво......замерак
Лебот најчесто го мачкам со маргаринче добро јутро розево а одозгора или мали парченца кашкавал или салам мммм
Маргарин и мед или џем, кога јадам салама или нешто слично си го мачакам со филделфија намаз со вкус на лук, или намаз од лисичарки. Како мала се сеќавам многу сакав да го мачакам со маргарин и чубрика, црвена сол..
Еднаш в село дур бев на поседок кај баба и дедо го мачкав т.е го намакав со масло и пипрена сол, вкусно беше признавам. Се е добро со што го мачкам/мачкав до сега,најомилено ми е црноно лепче со намаз или мармалад, добро е додека не го намачкам со пудинг како бабата во авионот што седела до Дузи.
Не сум многу лебарка ,ама за добро ајварче правам атер И еурокренче ,посебно Агрокрем или оној од Таково ,најслатки ми се Паштети јадам што поретко ,а вкусни ми се ,само не се ни здрави ни полни со салам хранливи продукти ... Маргарин не ни јадам... Па доста е
Маргарин/паштета + патлиџани/јогурт. Еурокрем + млеко. Путер + мармалад од шипки + млеко/вода. Павлака (ама ретко).