Со ајвар,еурокрем а со маргарин,паштета и мармалад одамна не сум јадела,баш сега се настрвив . Инаку не сакам комбинации маргарин-мармалад или маргарин-мед.
Во последно време најчесто со ајвар, зденки, паштета и сирни намази.. Порано мачкав и со маргарин, мед, мармалад, мајонез. Комбинациите: маргарин + мед, маргарин + мармалад и невообичаената ајвар + мајонез.. ја обожавав порано, а сега не можам да ја смислам.. А да, ќе заборавев..никогаш не сум сакала еурокрем на леб ..кремот го чувам за со палачинки..
Ауу, со што не. Па вака, да почнеме... Со нашето македонско ајварче (без кое ниедна македонска кујна неможе да опстане), со кремче (најчесто Nutella-my favorite), паштета, маргарин, мед, мармалад, крем-сир. Толку.
Ајвар и мајонез, мајонез и кечап, паштета и мајонез, кремче, маргарин и солца (црвена) со топено сиренце..
Nutella и млеко Маргарин кашкавал печеница или чајна павлака и краставици одозгора е многу добро али најомилено ми е маргарин кашкавал кечап и многу чили одозгора.. се топам
Бидејќи паштети не јадам лепчето си го мачкам со: еурокрем,кечап и мајонез,ајвар,лутенка,маргарин,ретко некогаш со мед.