Со нож за мачкање. Шалим се наравно. Обично со маргарин и мармалад,со маргарин и сирење,ајвар,крем и порано кога сме биле мали сме јаделе леб и во средината чоколадо за готвење радости. Сега смешно ми е па и срам.
osobeno koga ke go ispecham lebcheto na toster a potoa stavam ajvar..inaku go machkam so margarin i vegeta ili pashteta i jadaaaaaam
Јас искрено порано најчесто го мачкав со маргарин, еурокрем..меѓутоа станав свесна дека тоа не е воопшто здаво па сега јадам црн леб без да го мачкам нормално како додаток на некое јадење
бидејки сум на диета ,не јадам лепче....Aли кога јадам лепче најчесто го мачкам со ајварче,еурокремче иии маргаринче со сиренце !
Со маргарин или путер,ајвар,топено сиренце (крем сир),еурокрем,паштета,мармалад,некогаш маргарин и мед,му ставам сол,вегета,пипрена сол...
Никогаш не го мачкам лебот со маргарин.Со путер го мачкам а и поздраво е. Понекогаш со ајвар,мармалад,еурокрем,слатко и друго. А да,паштета никогаш не јадам.
Секако дека е поздраво,ама и маргарин треба да се јаде.Значи од се,по малце и умерено. Инаку,јас не го сакам мајонезот,го мразам едноставно,и не го мачкам лебот со него.
Најубаво ми е кога го мачкам со мармалад од јаготки, ммммм. А иначе може и кремче, мада не сакам многу да јадам леб
Еве лично јас,не би можела да кажам дека треба нешто да се јаде..макар и умерено-ако тоа содржи такви `глупости`.Сега...зависи каков е маргаринот.Не се сите здрави... Сврти од позади па ќе видиш што не има..се разбира,постојат и исклучоци кои се здрави маргарини.Зборот ми беше оние `секојдневните` што ние ги мачкаме на леб..од супермаркет и не се баш препорачливи.
Паштета и мајонез ми е најомилената состојка која се мачка на леб. Значи прво мачката паштета (по можност пилешка Мика/аргета) одозгора мајонез, со кашкавал мх мх. Само мајонез ставам, маргарин ретко, павлака знам да му ставам, ајвар, лутеницата моја омилена, еурокрем и тоа е тоа воглавно.