Во последен период го мачкам со маргарин и мармалад од брусница а исто така може и паштета и еурокрем
Најчесто со маргарин, крем, мармалад, кремсир и АЈВАР ,иако не практикувам многу често мачкано да јадам, повеќе сакам готвено.
Додека не е сезона на ајвар, го мачкам со крем + чаша млеко, мајонез + салама, маргарин + вегета, кечап + салама , паштета + домат или пак чаша јогурт.. А кога е сезона на ајвар, тогаш ми е доручек ручек и вечера АЈВАР
Маргарин со сирење,ајвар со сирење затоа и зимно време многу брзо се трошат и лебот и ајварот мармалад и еурокрем
A ова сето го пржиш во маслиновото масло? Ми изгледа вкусно. Утре секако ќе пробам, само изоставам павлака
А за темава ... Освен со мед со ништо друго не го мачкам лебот. Порано од се си мачкав, особено кога игравме на улица. А за ајварот да си кажам дека ниту сум го јадела ниту пак ќе го јадам.
Со Ајвар ( пинџур на кавадаречки ) и обавезно сиренце мххх .. Крем , Маргарин со мед, Маргарин со кашкавал и шунка ...
со ајвар и обавезно кашкавал, со сирко(намаз), паштета Argeta со мајонез или кечап одозгора. Најчесто со тоа.
ммм најчесто со крем што е на Луна...потоа со мед....со мармалад...во зима со ајвар и сиренце....и разни комбинации
Крем маргарин со салам вегета и сиорење маргарин и слатко павлака и салама кечап мајонез и салам и со ајвар