Пченкарно лепче, со Аргета од туна и одозгора малку мајонез и маслинки, ммф! Обичен леб со путер и мед. Ајвар и рендано сирење. Мармалад и фета сирење - врв.
Печено лебче со масло, маргарин, вегета, црвена пипер, кашкавал, сланина и луто пиперче мммм ми се пријаде... Лепче со маргарин и џем од јаготки + чаша млеко, лепче со маргарин и шеќер.
Многу пати во животов сум била на диета, па избегнував да мачкам леб Инаку , сакам со еурокрем или пак со маргарин, па горе со џем/мармалад и ситни парченца сирење. А како дете, често од „немање време да се јаде дома“, на лепчето турав шеќер, малку какао и 3-4 капки вода
И јас исто во последниве денови, највеќе со ајвар... Инаку и со: маргарин,мармалад,мед...исто така и со паштета...
Moра да нагласам дека маргаринот ми е задолжителна подлога првин мачкам маргарин а потоа, ајвар, мармалад, слатко, џем... на маргаринот знам и да наросам: тепана (к`цана) сол или нане без `подлога` јадам само еурокрем или кремсир `Це`
Не ги прочитав сите мислења но ќе пишам еден "специјалитет" кој го обожавам (за кој кога слушнав прво само реков: како можи да е убаво се едно на едно ) - прво мачкам маргарин, па ајвар, па мајонез и на крајот ставам сирење...
Хмммм... интересна тема Лебче мачкам со маргарин, путер, крем, мајонез, мармелад, џем, павлака, АЈВАР