Ние во зграда прскавме, АМА јас дома го решив проблемот со борова вода. Јас не ја ставав во тацни, јас директно прскав по ќошовите и краевите на собите. Ај што нема една, туку може и деца слободно да поминуваат, пошто боровата вода не е штетна. Инаку во аптеките има ќесички борова вода во прашак. Ставаш ќесичка, вариш компир и правиш топчиња. Мене во Зегин ми кажуваа точен сооднос ама јас само со борова вода прскав..
Проблем е со одводот, канализацијата. Едноставно колку и да се одржува чисто, пак наоѓаат начин да стигнат качувајќи се одоздола. Особено во постари згради се јавува овој проблем и ретко кое средство помага.
Jas vo kuqa ziveam osven kupatilo nemam kanalizacia frlam kiselina idrugibraboti tamu ne gledam samo hodnik
Само Нео питроит земете прашокот,порано кај што живеев ги имаше,ставивме зад кревет,плакар(пазете на деца,миленици) одма умираат
Дали има некој искуство со ова: https://www.facebook.com/share/v/15wKdZKZWU/ Од време на време се појавуваат ама во последниов период како фатија комшии да реновираат се зачестија. Мислам дека имаат некое гнезденце направено и ќе зошто знам која напаст се. Имам ставано топчиња со ациди борици ама ми треба нешто плус побрзо и ефикасно. Ми е страв фрижидер да поместам Земав еден прашок што се раствара со вода за прскање ама имаме маче и треба да ја тргнам од дома бар пола ден и ми е шубе
Штом имаш мачка, можеш да користиш Неопитроид, не е штетен за животни. Може да се користи и кај нив ако фатат болви. Ама не е баш трајно решение зашто ќе излегуваат пак, само ќе умираат веднаш, нема да шетаат. Најди од каде излегуваат и стави голема количина Неопитроид, би требало да помогне колку толку.