Здраво , дали некој го има користено серумот на Revox -Depilstop за намалување на растот на влакната ? Да сподели искуство http://www.torba.mk/proizvodi/revox-just-depilstop-serum-hairgowth-inhibitor-20ml
Kolku sto slusham iskustva,za koristenje lumea treba crni vlakna i da se porasnati,taka se gorel korenot.a za svetli i tenki vlaknenca nemalo efekt.ova od iskustvo od prijatelka
Кој има можност да оди во Вивидерм кај д-р Битољану на ласерска епилација. Јас од 15 годишна возраст имам влакна по лицето црни и цврсти како резултат од ПЦОС, долго време се депилирав и си ги средував со пинцета, но многу си го иритирав лицето. Дефинитивно се спасив од кога ги открив, преродена сум, ептен сум задоволна не мислев оти некогаш нема да си го кријам лицето со косата заради влакната. Сега буквалнооо ниту едно влакно немам, ако искочи тоа е едно две влакна во месец шо ги тргам со пинцета. Топло ги препорачувам да си најдете раат ко шо си најдов јас
Zdravo bi ve zamolila da mi kazete na koj del od liceto, kolku tretmani i kolku ve cinese setoa toa? Bidejki jas pred 3ipol godini pravev laserska epilacija i mi rekoa da go izbricam liceto pomegju tretmani imav 4 tretmani posle toa vöaknata pocnaa da mi rastat povekje i cvrsti... duri na bradata i pod usite imam crni vlakna sto se kako brada kaj maz sekoj den sum pred ogledalo so pincets vo raka i na muckata se pravam rani od kornenjeto.. A da i istovremeno vekje 2 meseci koristam epilator na babyliss i nema nekoe podobruvanje..
Од лично искуство , ти го препорачувам Philip Lumea. Доколу имаш потемни влакна на лицето ке ти заврши работа. Јас го имам оној модел само со додаток за лице . Го земав околу 17000 денари лани ова време на некоја акција беше.
Ги користел ли некој малине жилетчиња од ДМ,за надусници и подбрадок. Дали после ден два се осеќа дека растат влакната и боцкаат како со брич или подолготрајно е? Да не се познаваат одма по три дена црно дека расне.
Дали ги имате овој вид на “бричеви“ (не знам точно како се викаат) за отстранување на мртвата кожа од лицето, па да споделите искуство ? Сакам да пробам, но ми е страв после тоа да не почнат да ми растат влакна или пак да не боцка лицето на допир после бричење? Мислење.. ?
Јас ги користам ама само за да си ги фаќам влакненцата на веѓите и над устата. Онака за мртва кожа не. Ми растат како и порано кога ги фаќав со восок. На 2,3 недели. Доста е попрактично и побрзо за влакна. За мртва кожа не знам.
Јас земав уште кога искочија и воопшто не ми беше практично, грубо и ме гребеше. Јас се депилирам сега со восок домашен, надусници и веѓи. Топ ми е.
Јас купив, откако прочитав многу рецензии дека лицето НЕ боцка потоа, прекрасно и меко е, изнагледав еден куп туторијали и дека се ќе си биде нормално. Меѓутоа не беше така. И покрај правилното користење, отпосле лицето се чувствуваше боцкаво, немав glow каков што тврдеа дека има , туку ми се зацрвени и се исфрли. А немам сензитивна кожа воопшто. Така да, јас би те советувала да ги одбегнеш - според моето искуство.
Баш од тоа и се плашев. Ако боцка после неколку дена, значи џабе. Досега со ништо не сум пробала да отрстранувам влакна на лице, освен надусници и веѓи. За нив користам пинцета и конец. Но, сакав некако “мовта“ и таа мртва кожа да ја отсранам. Изгледа сега засега, само пилингот за лице ќе ми биде доволен за ексфолијација.Не ми се експериментира баш, и затоа тука прашав Ти благодарам на споделеното искуство
Јас ги користам више 4 години и ми се must have. Најдобри стапчиња за бричење( отсанување на peach fuz и dead skin). Остри се ептен!!!!!!! треба да се внимава!!!!!! и со малце пракса се постигнува добар резултат. 1 на месец си се третирам на чисто лице( со сапун( или гел шо и да користиш) и вода ) се поминуваш нежно после ставаш серум или лосион. Не ставаш шминка некои 3-4 дена и тоа е . Не боцкаш напротив ми свети лицето и шминката се впива полесно.
Ти благодарам на одговорот. Не знам, сеуште сум во дилеми. Немам храброст да ги пробам, ми е страв од пусто боцкање после тоа. Ако боцка - мислам оти катастрофа ќе бидам
Не, не се остри. Баш е мов, убаво напиша. И има логика во ова. Се мислам да пробам само делче од лицето, па да причекам неколку дена како ќе ми реагира. Па, ако ми се допадне може после и цело лице да го поминам. Ќе ви пишам апдејт, во секој случај
Дали некој правел ласерско отстранување на влакна во Derma bella или на друго место да предложи или да сподели искуство што слушнал, како одат цените, за надусници и брада сакам. Знам само дека месец дена пред тоа не треба да ги отстрануваш влакната. За брада се мислам малку језиво ми е да ми го озрачува делот кај вратот жлезди има тука некако шубе ми е
Ги пробав и јас од Орифлејм земав. Ама доста брзо растат влакната и пецкат, чешат. Можеби јас имам почувствтелна кожа па затоа. Сега за сега им се враќам на конец и чупалица.