1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Спас од несакани влакна на лицето

Дискусија во 'Лице' започната од natasavip, 16 декември 2009.

1. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.152
    Допаѓања:
    12.528
    И јас јаки имам многу, освен со восок не излегуваат со друго. Како успеваш со лентите?
    И да прашам ако може да помогне некој, ќе одам на патување неколку дена и неможам восок да носам да топам. Некој депилатор за лице што вади од корен, или решение некое да кажете друго ефикасно?

2. benitabenita

benitabenita Активен член

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    21
    Zdravo dali mozam da gi izbricam vlaknata vo bradata 2 seansi imam napraveno so laser no jas 14 dena gi ostavam ne izbricani i den pred da odam gi bricam ama vece olkaj vlakna mi se smaci sakam da gi izbricam pominaja 10dena od koga bev posledne pat

3. Anastasia9228

Anastasia9228 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2020
    Пораки:
    429
    Допаѓања:
    542
    Полошо од бричење на лице нема! Влакната како на маж ќе ти се направат и многи ке се задебелат.

На anaja1 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Seli20

Seli20 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2016
    Пораки:
    642
    Допаѓања:
    441
    Ласер на козметичар правиш, каков е резултатот

5. Iman

Iman Активен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2022
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    10
    IPL ласерот од Phillips ми помогна за секој дел од телото ко ништо до сега (вклучително лице). 500 евра инвестиција али дефинитивно вреди

6. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.254
    Во кој салон?

7. Iman

Iman Активен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2022
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    10
    Не во салон, си ја купив Лумеата и сама си правам третмани. Првите 4-5 третмани ги правев на 2 недели, сега еднаш на 4-6 недели. Имав преголем проблем со влакна, дебели, густи, растат брзо. Пред години прекинав со бричење и само се депилирав со восок, ништо не ми помагаше, секогаш беа густи и дебели.
    Едино што можам да се каам е што не сум можела да си ја купам порано и да се спасам од тортурите со депилација на една недела. :D btw отсекогаш имав и диви влакна на брада, брадавици... you name it. до тој степен сум :)

На ForeverYoung и WildMk им се допаѓа ова.
  8. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.254
    И јас имам брада...
    И дебели се и бричени и депилирани и на електролиза сум била и на ласер... ништо досега не ми помогнало.

9. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.933
    Допаѓања:
    31.274
    Можеш да ги избричиш, зошто да не. И два пати се малку, уште е рано да го видиш ефектот. Подобро купи си го Филипс Лумеа, спас е за жена .Ќе си го имаш постојано, а и ќе го правиш цело тело со него и ќе бидиш рајат.

Влакната се бричат заради поголем ефект. Колку поцрни влакна ефектот одма е видлив. И не се заделуваат, туку напротив, влакното омекнува се ретчи, се дури да го снема.

@WildMk да не направи малку третмани со ласер ? Некогаш треба подолго време за ефект. Исто ако има хормонски дисбаланс, првин треба хормоните да се средат, па после епилација за да има ефект.
    Лумеата ти ја препорачувам. Спас е :inlove:

10. Glowy

Glowy Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2019
    Пораки:
    2.872
    Допаѓања:
    6.468
    Кога се прават ласерски, мора да се бричат влакната, за кога ќе помине ласерот да го уништи фоликулот на влакното.

На Anastasia9228 и WildMk им се допаѓа ова.
  11. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.254
    5.
    Толку ми рече докторот шо ми ја праеше.

12. benitabenita

benitabenita Активен член

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    21
    Da znam no taka mi rekoja deka morat taka e procedurata so laser

Da kaj kozmeticar ne znam dosega nemat efekt zavcera mi bese 3 pat sto odam na sekoj 14 dena

793427ef417cd2a568b07f86549d56dc.jpg mislenje za ovaj laser

Последна измена од модератор: 21 февруари 2022
    На Seli20 и Anastasia9228 им се допаѓа ова.
  13. Lotus Girl

Lotus Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2021
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    4.229
    Како да не, има премногу истражувања околу таа тема, така да не е точно. Напротив има и бенефити

By simply shaving the hair from different parts of the body, many believe the hair will grow back thicker and darker.
    Shaving does not cause hair to grow back thicker.
    As a result, the hair shaved has a dull tip. If the hair has been shaved, the dull edge can appear thicker than the pointed tip, but it is not necessarily larger.
    In the same way as shaving, dermaplaning removes very fine hair called vellus hair. The fine hair on the face is so thin and soft that removing it won’t make a noticeable difference in the thickness of the hair.
    The skin will look and feel smoother and radiant once the peach fuzz is removed.

https://calveo.co.uk/benefits-of-dermaplaning/

14. Seli20

Seli20 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2016
    Пораки:
    642
    Допаѓања:
    441
    Јас де сум за, де против. Еве пример го гледав дечкоми денес се бричи, и од што се бричи веќе со години, колку и да избричи пак потемно се познава на тоа место и за еден ден веќе почнува да боцка. Така да, ако се избричам би одела со филипс лумеа редовно, ама баш треба редовно да се одржаваш оти пак ќе растат, а ако не ќе треба редовно да се бричиш и ќе ти потемни тој дел, а веќе и од ленти почнува да ми потемнува и како единствено решение лумеа да ми е

15. TJ101

TJ101 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2015
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    7
    Дали некој има пробано отстранување на влакната од лицето со електролиза кај нас? Ако да, тогаш каде? Дали сте задоволни? Колку одприлика чини? Колку третмани беа потребни?
    Последнава година почнаа да ми се појавуваат несакани влакна на вратот и долниот дел од брадата, неподносливи ми се искрено и дознав дека ова е божем најефикасен начин за долгорочни резултати

На Seli20 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.254
    Кај Дочка во Битола.
    Ова пред 15 години... можи и поќе...
    Апсолутно незадоволна.
    Се' што постигна е, да ми направи лузни како од акни.
    А џам ми беше лицето.
    Сега ем влакна, ем дупки имам.

17. Seli20

Seli20 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2016
    Пораки:
    642
    Допаѓања:
    441
    И за ова се заинтересирав, побарав по интернет и многу слабо наоѓам инфо за третманот и цените, дали третманот е како хемиски пилинг или грешка сум

18. Seli20

Seli20 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2016
    Пораки:
    642
    Допаѓања:
    441
    Дали со бричење на брадата и надусниците се познава потемно на тоа место и како да боцка на тоа место? Каде има од бикчињата за лице? Барав во дм нема

19. Seli20

Seli20 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2016
    Пораки:
    642
    Допаѓања:
    441
    Каде да го најдам овие жилети, во ДМ нема, во Џамбо зар има, кај на друго место

20. TJ101

TJ101 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2015
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    7
    Jas pred dve godini zemav od DM, gi iskoristiv dva pati, samo polosho mi napravija i vekje ne gi koristam, od vreme na vreme ako se brzam gi koristam za vegji inaku ne gi preporachuvam za ostanati mesta

На Seli20 и buba4e89 им се допаѓа ова.