a pies nesto momentalno? So insulinot kako stois? Of maki golemi jas sum baska so bel ten a tie crni uzas i mene decava me prasuvaat, koga ke gi ostavam da potporasnat za da gi izdepiliram ubavo
@Bozica1980 od kolku mg pies spironolakton? Mene denes mi dadoa od 100ka, malce mi dojde golema dozava, porano piev od 25 ili 50..
A mene mi vika denes doktorkava ne vlijae ovaa doza kako diuretik..mene i od 25 mi se simnuvase ne pa od 100mg ama aj..na misla sum dali da pijam od nego Metforminot sekako ke go pijam ali spironolaktonot ic ne mi e po keif. Pre so vlakna ke setam nego da mi e se nearno
Да да, секој ден наутро. Но знам дека има тоалет до мене. Ако случајно патувам или знам ќе сум излезена не го пијам (многу ретко). Муабетот ми беше дека е диуретик и си бара мокрење.
Znam deka e diuretik i bas i spomnav toa vcera deka jas pijam i betablokatori za srceto i ova plus, a i taka imam nizok pritisok , a ona mi veli ovaa doza ne deluva kako diuretik tuku antiandrogeno samo. i aj sega dokazi se so lekar Metformin pies? Od kolkava doza?
Јас па неможам иако мие таа доза морам да ја пијам поради инсулинот многу се осеќам омалаксано немам вољја за ништо и намалив на 1000мг дали ти имаш некои нус појави од толко јак метформин
Не гледам некоја поврзаност помеѓу апчињата и омалаксаноста. На почетокот имав проблем со желудникот сега немам никаков. Ги пијам повеќе од 10год.
Bozica kako pravis razmak megu prva i vtora doza mislam od kolku casa? Mi kaza endokrinologt so pojadok i rucek da gi pijam oti ne veceram
Toa da, tuku dali gledas da ima odredeno vremensko rastojanie ? Porano ednas na den piev pa sega ne znam kakov razmak da pravam
Аха...толку долго ги пијам да не ни приметувам тоа. Ама пошто гледам да јадам на 5-6ч така и ги пијам ваљда. Е сега ако некогаш јадам малку на ручек знам и да не се напијам или да се напијам 500мг. Или да се напијам 1000мг навечер ако сум на вечера па знам ќе каснам повеќе. Др. ми кажа не можат да направат хипогликемија па сум лабава.