Спас од несакани влакна на лицето

Дискусија во 'Лице' започната од natasavip, 16 декември 2009.

1. I shto sega

I shto sega Активен член

Се зачлени на:
    12 декември 2022
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    45
    По депилација на лице за колку време никнуваат нови влакна? Вчера направив дњпилација на лице (имам пцос) и сега ми е страв да не ми никнат како брада:worried:

2. Selena01

Selena01 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2020
    Пораки:
    1.800
    Допаѓања:
    7.056
    Здраво, имам проблем што имам влакна на брадата ама долниот дел под устата. Само таму. Не се темни ама се долги, и многу ми пречат. Немам проблеми со јајници или хормони. Вајда е нешто генетски, не знам ама имам фамилијарна историја со истово. Може ли некако да се реши овој проблем? Дали имате искуство со некој добар дерматолог или нешто?

3. Antebellum

Antebellum Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    2.423
    Допаѓања:
    7.634
    Почни со терапија за ПЦОС за да немаш проблеми со други работи и со време почни на ласерска епилација.

4. The Greatest

The Greatest Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2021
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    27
    Дали ви излегуваат акни после депилација со ленти? Ги користам veet розевите и обавезно ми излегуваат следниот ден мали акни на местата каде се имам депилирано. Имам и veet сини sensitive, но тие не ми фаќаат ништо. Евентуално предлог на други ленти за депилација од кои не излегуваат?

5. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.865
    Допаѓања:
    81.114
    Не сум нашла такви ленти досега. Од сите ми се прават такви мали, досадни акнички. :(
    Прво мислев дека е до мене и дека не знам правилно да повлекувам, ама истото ми се случува и кога се депилирам на козметичар...

За иритацијата доста ми помага кога ставам алое вера гел после депилирање, ама пак се појавува барем по една ваква акна, нема спас.

6. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.611
    Допаѓања:
    7.461
    Јас го имам овој проблем,посебно откако ми е извадена матката,растат влакна по лицето,како луди.
    Има некој направено испитување на хормони,преку крвна слика да каже искуство.
    Како да се спасам,незнам,ќе полудам!