Спас од несакани влакна на лицето

Дискусија во 'Лице' започната од natasavip, 16 декември 2009.

1. I shto sega

I shto sega Истакнат член

Се зачлени на:
    12 декември 2022
    Пораки:
    156
    Допаѓања:
    54
    По депилација на лице за колку време никнуваат нови влакна? Вчера направив дњпилација на лице (имам пцос) и сега ми е страв да не ми никнат како брада:worried:

2. Selena01

Selena01 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2020
    Пораки:
    1.932
    Допаѓања:
    7.682
    Здраво, имам проблем што имам влакна на брадата ама долниот дел под устата. Само таму. Не се темни ама се долги, и многу ми пречат. Немам проблеми со јајници или хормони. Вајда е нешто генетски, не знам ама имам фамилијарна историја со истово. Може ли некако да се реши овој проблем? Дали имате искуство со некој добар дерматолог или нешто?

3. Antebellum

Antebellum Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    3.091
    Допаѓања:
    9.401
    Почни со терапија за ПЦОС за да немаш проблеми со други работи и со време почни на ласерска епилација.

4. The Greatest

The Greatest Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2021
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    32
    Дали ви излегуваат акни после депилација со ленти? Ги користам veet розевите и обавезно ми излегуваат следниот ден мали акни на местата каде се имам депилирано. Имам и veet сини sensitive, но тие не ми фаќаат ништо. Евентуално предлог на други ленти за депилација од кои не излегуваат?

5. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.142
    Допаѓања:
    81.644
    Не сум нашла такви ленти досега. Од сите ми се прават такви мали, досадни акнички. :(
    Прво мислев дека е до мене и дека не знам правилно да повлекувам, ама истото ми се случува и кога се депилирам на козметичар...

За иритацијата доста ми помага кога ставам алое вера гел после депилирање, ама пак се појавува барем по една ваква акна, нема спас.

6. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.685
    Допаѓања:
    7.508
    Јас го имам овој проблем,посебно откако ми е извадена матката,растат влакна по лицето,како луди.
    Има некој направено испитување на хормони,преку крвна слика да каже искуство.
    Како да се спасам,незнам,ќе полудам!

7. Glowy

Glowy Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2019
    Пораки:
    2.931
    Допаѓања:
    6.783
    Мене ми се смирија акните така што пред депилација го мијам лицето со гел, па нанесувам бебешка пудра, па депилација (со восок во гранули или veet ленти (најчесто само за надусница)), па со маслен чистач или бебешко масло го поминувам лицето за да отстранам нешто од восок ако останало, па потоа пак го мијам лицето со гел и потоа користам само тоник и крем, серуми денот и следните ден, два избегнувам. Како и тоа гледам да направам депилација на цело лице кога ми е при крај циклусот или штотуко ми завршил. За мене ова се покажало ефективно, а претходно мака мачев со акни после депилација.

На The Greatest му/ѝ се допаѓа ова.
  8. NCIS

NCIS Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2019
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    157
    Depiliram lice so vosok,imam sitni plavi vlaknenca kako mov,tie najteshko se vadat,neretko treba da pominam 2-3 pati so vosokot za da gi izvadam barem 90%. E arno ama posle 3 dena od depilacijata,na tie mesta kade sum stavila poveke pati od vosokot,kozata pocnuva da se lupi,kako ispukana e i treba da pomine nekoe vreme za da se sredi. Care za ovoj problem,dali e do toplinata na vosokot ili toa sto stavam poveke pati na edno mesto?Duri i na nadusnici edvaj izleguvaat vlaknencata. Ili da mi kazete nekoja druga solucija za otstranuvanje na vlakna na lice osven topol vosok. Inaku imam dosta osetliva koza

9. Puellapulchra

Puellapulchra Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2022
    Пораки:
    2.999
    Допаѓања:
    9.499
    Шеќерна паста.

10. NCIS

NCIS Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2019
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    157
    Kade moze da se najde sekerna pasta da se kupi?

11. Puellapulchra

Puellapulchra Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2022
    Пораки:
    2.999
    Допаѓања:
    9.499
    Дома ја правам јас. Не знам каде ти би можела да најдеш квалитетна паста. Ако знае некој друг нека пише.

12. Kati428

Kati428 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2023
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    515
    Побарај од гинекологот да ти даде упат за испитување на хормони.Јас на 2 пати правев во рок од 2 месеца.
    Тргам од себе.Септември ми беше последниот циклус.6 месеци ништо.А со влакна како мајмун Ми се испостави дека тестостеронот ми е повисок и имам полицистични јајници.Ми дадоа Цикло прогинова да ми стимулираат циклус и на 3 ден пак направив хормонски статус.Ми дадоа и спиринолактон-ова е исто мислење од тројца гинеколози.Мојот матичен и уште 2 од Клинника за гинекологија.

На anaja1 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. ThrinaMist

ThrinaMist Активен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2025
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    137
    Имам неколку на подбрадокот и ги тргам со пинцета. Ама ко ќе растат се јаки и темни. Што да мачкам за да се помеки?

14. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.685
    Допаѓања:
    7.508
    Не е проблем до мекоста,него да ги нема,да не растат

15. ThrinaMist

ThrinaMist Активен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2025
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    137
    Знам..ама не знам искрено дали има спас..зато ме интересира како бар да ги омекнам и после да ги избелувам само

16. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.155
    Допаѓања:
    11.954
    Ако не ти се многу на пример 2,3 мене толку ми излегуваат и ги фаќам со пинцета, не ги дирај на друг начин да не си направиш проблем па да мораш цело лице да депилираш. Јас на пример наутро кога станам со рака се фатам ако има на допир иако не се гледа одма го вадам. Ама тетка ми не знам кој ја има излажано ги имаше со нешто избелувано, уште толку како да и се згустија па и добија некоја жолта боја :worried:
    Колешка исто за неколку влакна почна да се депилира, на крај се проширија и сега цело лице депилира.

На ThrinaMist му/ѝ се допаѓа ова.
  17. ThrinaMist

ThrinaMist Активен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2025
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    137
    Можда исхрана нешто ако сменам ќе се смени…знам еден период избегнував млечни производи и шеќери забележав дека многу поспоро ми растеа..ама нема спас од овие влакна :( јас сакав барем тие неколку што ги тргам со пинцета да ги омекнам некако да не се кога растат толку јаки и црни

инаку немам почнато да ги депилирам а баш мислев дали така помеко ќе растат..ама вака ко шо читам подобро со пинцета да продолжам

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.