Имам јас некои ситни влакненца по лицето и ги отстранувам со ленти на силк првиот пат ме болеше а сега веќе не навикнав
Го има ли некој користено? Или било каква информација? http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... kBIsULCSV0
Јас сум од прилеп .. го има во сите продавници каде што продаваат бела техника ( миксери, шпориња.. ) го зедов 1600 денари, и за тело и глава можеш да го користиш
Пилинг, ленти со восок и после едно ситно врискање се мачкам со крема од невен. Ништо посебно, може и на козметичар да се среди тоа ама преферирам дома.
и јас имам полицистични јајници и имам влакна на брадата и над устат и бев 7 пати на ласерско отсранување кое е скапо а всушност воопшто не ми помогна туку и кај немав влакна каде сто ме имасе допрено со ласерот почнаа да ми излагаат темни влакна ,не фрлајте пари за џабе,пробајте со шекерната депилација смао запамтете дека треба да влечете во насока на растот на влакната така многу поспоро растат и не се прават црни точки и лицето ке ви биде многу мазно
^^^ а си го направила најбитниот и прв чекор,во таканаречената борба со несакани влакна на лицето,а тоа е ХОРМОНАЛНО ИСПИТУВАЊЕ и ЕХО НА ЈАЈНИЦИ???
Да имам направено хормонален статус, хормоните ми се во ред ама имам цисти на јајниците, па најверојанто од нив ги имам овие несакни влакненца.
Ааа така,епа и за јајниците има некои таблети,кои предизвкикувале пукање на цистите и нивно исчезнување.Мојот проблем се хормоните,не сум мн компетентна за јајниците,но дека постојат таблети за терапија,постојат со сигурност,моја пријателка ги земаше.
Знам дека постојат апчиња, но мојот гинеколог ми вика дека сами ќе пукнат цистите ама како сто гледам дека не пукаат веке долго време, а тие таблети најверојатно антибебји, па незнам колку е добро да се користат, колку што читам по форумов некои од девојки велат дека се дебелееат од нив, некои дека додека ги користат им се намалуваат влакната бубулиците и сл. но кога ќе престанат да ги користат се повторуваат и влакната и акните, ќе може да ја прашаш другарка ти како се викаат тие таблети, па да се распрашам дали се ок.
Никако павловичева маст после депилирање..тоа уште повеќе ќе ја иритира кожата,е дури тогаш спас нема..после депилирање на лице најдобро никаков крем да не се става...депилацијата најубаво да биде пред спиење...се депилираш легнуваш да спиеш и готово,другиот ден нема ништо од депилирањето...никаква трага...а мозолки се прават на почеток кога почнуваш со депилација,додека навикне кожата...а потоа после неколку пати и мозолките се откажуваат,не излегуваат повеќе,освен по некое.
убаво тоас што успеваш да ги извадиш влакната..но не сметаш дека една недела да уживаше премногу малку?,
Јас мислам дека најубаво е да си купиш депилатор ем ке ти се изретчат ем кога сакаш можиш да ги депилираш без да се замараш дали ќе ти се зацрвени местото или ќе ти се појави мозолче. Јас порано ги депилирав со ленти ама после обавезно ми се вцрвенуваше местото и многу се нервирав а сега со депилаторов немам гајле 1 мин и терам
јас користам депилатор на филипс ,го земав пред едно 4-5 години ,и го користам само за лице,ги одстранува и ми ги изретче,малце боли на почеток повеќе додека не бев навикната,сега боли ама не толку,скоро секоја недела се депилирам или поточно недела и пол ,и после тоа ништо не ставам на лице да одмори кожата
Девојки имам слушнато а и еве сега прочитав овдека дека за несакани влакна на лицето се користи 6% хидроген. Како го користите? .... Како сте задоволни? Ве молам малку да ме упатите во ова
ма не сум сигурна една моја пријателка .. ги белесе со 3% процент хидроген прасај козметицар .. или луге сто депилираат дали е така ама мисалм дека е така