1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Спас од несакани влакна на лицето

Дискусија во 'Лице' започната од natasavip, 16 декември 2009.

1. Anja232323

Anja232323 Активен член

Се зачлени на:
    24 април 2013
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    2
    Незнам зошто кај нас не се користи шеќерната депилација како во другите земји на пример во Америка...толку сме пренатрупани со тој восок што сите мислат дека на топло се уништуваат бактерии а во суштина е обратно на температура се развиваат бактерии...Јас си купувам шеќерна паста од Дм и си ја носам кај мојот козметичар што има сертификат ...Пастата се вика Клеопатра од едно кутифче три пати се депилирам и топ ми е...

2. citronce

citronce Активен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    2
    Долго време мака мачев со влакната на подбрадокот. Мене почнаа да ми се појавуваат кога престанав да ги пијам апчинњата ДИЈАНЕ 35 кои по препорака ми ги даде дерматолог бидејќи имав проблем со полицистични јајници и акни. Акните и цистите се повлекоа па дојде до друг проблем а тоа е хормонално пореметување и лачење на тестостерон над нормала. Како најлесен начин ми се виде трајното отстранување со ласер кој го правев во една позната ординација и каде што после 5 третмани имаше минимално подобрување. Во тој момент воопшто не размислив дека во самата ординација не ме ни прашаа дали имам хормонално пореметување и дали сум испитала јајници со цел да се утврди дали имам некаков проблем кој треба паралелно да се лекува или е само естетски. Што значи сите гледаат да ти ги земат парите а никој не се труди да навлезе во проблемот и да се најде причината за таквата состојба, во случајов појачано лачење на машки хормон тестостерон.
    Истражувајќи низ интернет дојдов до сознание дека со зголемено внесување на шеќери , јаглехидрати и скроб доаѓа со зголемено лачење на инсулин во телото а со самото тоа доаѓало до лачење на тестостерон а со тоа до зголемена влакнетост. Со цел да испитам дали стварно ќе има подобрување на состојбата ги исфрлив сите тие продукти од мојата исхрана и за 10 дена видов резултати. Влакната претходно ми беа црни и остри а сега веќе почнаа да осветлуваат и да им ослабнува коренот така што со само едно потегнување со помош на прстите влакното се вадеше од корен што претходно не беше случај. Продолжувам да се хранам на овој начин па здравје во септември ќе направам повторно испитување на хормоните. Како и да е јас сум пресреќна што има и друг (природен) начини да се реши ваквиот проблем а не голтање на секакви хормони и скапи третмани кои кај мене воопшто не дадоа некој задоволувачки резултат.

На kozuf и Bozica1980 им се допаѓа ова.
  3. Snowbell

Snowbell Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2013
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    145
    Најзакон ласер, јас повеќе немам влакна на лицето.....
    http://www.youtube.com/watch?v=npz_SThgyZ4

Најефикасниот ласер на овие простори и пошироко, нема споредба со ниеден друг. :)

На Ketrin86 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. mila7

mila7 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2013
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    486
    Девојки имам само 15 години и имам влакна на чело, стрнично, на брадата и надусниците, ајде за надусниците се депилирам секоја недела, ама што да правам на челово и странично? ова е генетски јасно ми е, зашто и мајка ми има исто и баба ми, ама јас не можам повеќе да ги поднесувам, страв ми е ги издепелирам, што ако растат повеќе и може да ми се уништи лицето, ве молам кажете нешто што да ставам зашто ми е срам да испаднам надвор на сонце, ептен ми се сруши самодовербата, дури не ми се оди и на школо ради тоа...

5. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804
    Најдобро отиди кај дерматолог, тој ќе ти каже дали би можела да ги депилираш и кои се последиците... Едно се влакната на надусници кои скоро сите ги депилираме, знам многу девојки кои се депилираат и на брадата и од страна, ама тие влакна на челото се нешто друго што е тоа наследно генетски... Сепак тоа е лице и јас не би ризикувала да преземам нешто на своја рака :)

Незнам ти од кој град си, ама во Куманово сите, или ако не сите, најголем дел од козметичките салони имаат шеќерна депилација веќе неколку години и можам да кажам дека многу девојки одат на шеќерна депилација... Инаку јас користам шеќерна паста Јанкар (40 денари е), сама се депилирам и ептен сум задоволна...
    http://beautycosmetic.biz/images/jankarkarra.jpg

А како тоа мислиш на топло се уништуваат бактерии, за каков восок зборуваш?? Ако мислиш на оној што го цедат само (мислам дека беше зелен), го топлат за да можат да ги процедат влакната... И има бактерии колку сакаш- знам еден случај каде жена завршила на кожно заради некоја страшна кожна инфекција на нозете баш од тој восок (и тоа морала да оди во Бугарија)- па сега видете сами...

Извинете малку што излегов од темата, ама морав да го прокоментирам ова...

6. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.575
    Допаѓања:
    40.003
    Има ли некој користел ваква паста,гледам по маркетиве ги има ама со малку потемна боја. И пишува на нив дека се прави во сад наменет за нив, а со нив не доаѓа сад. Ако има некој искуство со ова нека каже како е :)

Прикачени фајлови:

• images.jpg
      images.jpg
      Големина на фајлот:
      3,5 KB
      Прегледи:
      312
  7. DarkTulip

DarkTulip Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    22
    Се потопува во врела вода со ниво на капачето ,почекај да стане течно како мед и терај,само внимавај да не е прежешко.години ги користам и брзо вади и убаво,јас земам на Силк во ролон ,ако ги користиш до коленици може и двапати да се напраиш.

8. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.575
    Допаѓања:
    40.003
    А би го препорачала за лице?

9. lalitas

lalitas Активен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    10
    Имам 15 години и имам скоро насекаде влакна на лицето, тоа ми е генестски од мајка ми. Не можам да излегувам надвор на сонце, имам голем комлпекс ради ова, и решив да ги отсранам. Ве молам за совет, значи не мора да биде трајно ако треба на секои 2 недели ќе го правам ова само да ги снема. Што би било поефикасно некој хидроген за избелување, некоја крема ако знаете, освен веет не, или пак со ленти? сакам совет..

10. lenina

lenina Активен член

Се зачлени на:
    20 септември 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Павловичева го помага растењето на влакненцата, поготово на лицето...Јас користам шеќерна паста и се поретки ми се влакненцата, поготово на надусниците...

11. lalitas

lalitas Активен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    10
    Јас неможам више, неможам да излезам денски само ради нив, навистина многу ми сметааат и ги имамм скоро секаде низ лицето, некоја крема за избелување или лосион,било што, ве молам ако знаете нешто кажете ми..

12. lalitas

lalitas Активен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    10
    јас имам пишено и претходно, ете и сега, одлучив да си купам крема или хидроген за избелувањето,што е подобро и по не штетно?
    сакам да ве прашам каква е постапката, некој што го има правено ова дали ќе можи да ми објасни?
    дали настанува некое црвенило, инфекција,горење на кожата и слично?
    може ли да ми се оштети кожата, да ми се зацрвени и после избелувањето ќе астат уште или? само зашо сум само 16, немам многу влакна ама на денски онака надвор да испаднам се забележуваат и ми намалуваат самодовербата, и затоа често избегнувам контакти со луѓе, знам глупо е многу, ама..

13. lalitas

lalitas Активен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    10
    некој совет?

14. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.933
    Допаѓања:
    31.274
    Во последно време многу сум депресивна поради проклетите влакна на лицето...само си растат нови црни, лани немав вака, секој ден си се прошируваат.Имам испитано хормони се е во ред, немам полицистични јајници, а како тогаш од никаде се појавија и не ми е јасно зошто растат нови...дали има врска некако исхраната да има влијание да не знае некој? Бев не ендокринолог, ми даде Диане 35.Мислам дека ќе полудам, се чувствувам како маж, срам ми е да излезам, ми се познаваат и многу ми е срам кога контактирам со луѓе, посебно со машки и многу ми е непријатно кога сум со некое машко поблиска...ги мразам проклетиве влакна, зошто не можам да бидам како сите нормални девојчиња...

15. lalitas

lalitas Активен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    10
    потполно те сваќам и јас сум во иста ситуација, нејќам да испаднам надвор денски време, не се познаваат кај мене ептен многу ама ипак од блиску и тоа како се гледаат, и мене ми е срам да погледнам некој во очи, мене ова ми е генетски, мајка ми ги има ијас ги имам сега, до пред 2 години немав толку ама сега се повеќе проширени.
    јас нема шанси да ги депилирам затоа барам спас во крема или некој хидроген, дали некој има искуство со ова?

16. Bonbonita2013

Bonbonita2013 Нов член

Се зачлени на:
    3 ноември 2013
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    истото........... ми се појавија од полицистични јајници и од тогаш наваки мака мачам со нив. Кога би имало нешто бар да го забави растотот или било што... пишете,стварно ја намалува и самодоверба и се ....

17. lalitas

lalitas Активен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    10
    стално барам секакви работи, прочитав дека нане чајот го намалува поттикот за растење на влакната па ете си пијам секој ден, друго, депилација, али на 16 години ако почнам, кај ми е крајот, затоа барам некоја крема за изблеување на влакната, мајка ми прашала во аптека и и рекле дека такво нешто не постои, како не постои сварно не ми е јасно...

18. Bonbonita2013

Bonbonita2013 Нов член

Се зачлени на:
    3 ноември 2013
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Абе кај нас ништо не постои...а јас читав еднаш за една крема ама не разбрав многу бидејки на руски беше пишано дека се става на лице и го намалува растот на влакната, мовта на лицето...ама многу беше скапа, а...инаку тоа со хидроген за обелување, нели е малку ризично на лице, како се користи тоа, колку процентен хидроген?

19. lalitas

lalitas Активен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    10
    секако дека е штетно хидрогенот, баш поготово сега кога сум во пубертет и ми се појавуваат акни црвенила,црнки, и уште хидроген да ставам, е тогаш не знам што ќе биди, сега се сега ништо, освен чај од нане пијам редовно, утре ќе одам во друг град, ќе прашам по парфимерии, аптеки ама не се надевам баш дека нешто ке најдам.
    а знам за една крема се вика андина, ама тешко да се најде..

20. LalitaGrosa

LalitaGrosa Активен член

Се зачлени на:
    14 мај 2013
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    18
    ај ве молам кажете ми како ии со што да ги отстранам влакната на вратот.. прво имав само едно, го искубав со чупалица, и се така се појавуваше. После некое време две, па три... и црнички се мали не се познават се гледат како точки ама ако ги оставам пораснуваат и се познаваат. Последниот пат пробав со конец и пак нема ефект. А имам и таму каајј... ушињата кон устата xD како се вика тоа место .. Ве молам кажете некое рашение :/