Жени, на спермограмот искочи леукоцити: доста и други округли клетки: доста. Ова на инфекција ли асоцира?
Мажми имаше иста дијагноза пиеше Spimen forte апчиња и Andrositol прашок заедно со нив пиеше и Oligovit, Zink за месец ипол останав трудна.
Има бактерија и ќе му дадат антибиотик. Не е од најопасните бактерии но треба да се среди. Тебе брисевите чисти ти се?
Ne sum ispitala mikrobioloski brisevi od lani koga pravev ivf...sega na pauza sme. Ova ispitavme sami na moja inicijativa. Ova znaci deka i jas ja imam? I prirodno gjabe probuvame taka?
Кај маж ми за првото испадна некоја бактерија, не се сеќавам која... Мене брисевите ми беа чисти. Докторката матична се чудеше.. вика нема теоретски шанси он да ја има, а ти не, а прибувате за бебе...го повтори и излезе чист.. Потоа јас во бременост уреоплазма... А немавме односи.. не одев по јавни тоалети... Кај сум закачила не знам... Не знам каде сте го правеле ама ептен е лошо што последно време доста неточни резултати има.
Na klinika go pravevme. Maticniot mu rece ne bila golema brojkata na bakterii ama sepak ima. Da vidime kaj urolog sto ke rece. Sega mi e strav i jas da ne ja imam :/
Дали сте имале искуство со резултат позитивен на леукоцити и еритроцити што тоа значи? дали влијае истото на плодноста, дали за ова треба да се посети доктор и да се лекува?
Маж ми имаше и тоа два плуса кај двете, правеше и спермокултура чисто беше. Ништо не мора да значи. Бремена останав истиот месец кога правеше спермограм.