Здраво. Потребно е партнерот да направи и ДНА фрагментација. Систина кажуваат различни цени и има голема разлика со цената кај Органџиски во Штип. Важно ми е да се резултатите релевантни да не мора да испитуваме оо неколку пати, па би ве замолила за искуство. Или доколку сте испитувале некаде и на друго место. Во Ремедика не испитуваат.
Ви пишува доле на крај дијагноза, Астенозооспермија, односно намалена подвижност на сперматозоидите другото изгледа океј ама пак ќе каже доктор. генерално првично со ваква дијагноза се даваат витамини на мажот, мм пиеше Профертил
Zdravo,imame edno prasanje Sakame so maz mi da napravime spermogram,megutoa kaj nas e druga rabotata ,toj nemoze da postigne orgazam eve veke pola godina,pa kako nie bi go napravile toj spermogram bez orgazam Kade treba da se upatime Vi blagodaram
Ние правевме скоро, се надеваме дека е точен. Маж ми пиеше профертил 2 месеци и од дијагноза астенозооспермија, сега е нормозооспермија со тоа што во Систина покажа дека нема аглутинација, а кај Органџиски дека има. Според тоа што читав изгледа е поради природата на работата што ја има. Мене ме интересира искуство со ДНК фрагментација. ДФИ индексот е 28% а референтна вредност е 20 и СЦД тест е 72% а референтна вредност е 80. Дали се има подобрено на некој и дали може да се постигне природна бременост и пред се здрава? Нормално ќе се консултираме со уролог но додека чекаме да ни дојде терминот барем да слушнам искуства.
На медицински факултет на клиника се правело спермограм, дали некој знае дали е потребно упат за таму, за колку време стасува резултатот и дали работат сабота? Ѕвонев на бројот но е исклучен...