Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Спермограм

Дискусија во 'Бременост' започната од stevemila, 15 септември 2011.

1. Lola89

Lola89 Активен член

Се зачлени на:
    30 април 2018
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    319
    За бактерии дали има се прави смермокултура...

2. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.288
    Ти благодарам на брзиот одговор.
    Зошто тогаш денес гинекологот ми кажа дека треба да направи спермограм. Му кажав дека ние имавме само еднаш незаштитен однос, и не останав бремена. + тоа и нередовен циклус имам нормално е да не се фати од прва..:?:

3. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.384
    Ви препорачал спермограм после само еден обид? Или докторот нема убаво разбрано или не знам? Сите др препорачуваат од 6м-1год обиди пред да се почни со испитување во зависност од твојата возраст.

4. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.288
    Можеби и погрешно ме разбрал, во четврток ќе одам за да ми земат брисеви за кламидијата што ја имам и пак ќе го прашам. Некаде прочитав дека спермограм се прави за да се види дали и кај него има кламидија,или тоа погрешно сум видела..

На Biljana 93 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.201
    Spermokultura se pravi za klamidijata

6. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.384
    Спермокултура мислам дека се прави за да се види да не ја има и твојот партнер таа бактерија бидејќи треба и тој да се лечи. Како и да е најубаво ќе ти објасни др на следната контрола. Можно е да дошло до некоја забуна со поимите.

На Starlič му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.288
    Во благодарам за одговорите, срцки сте :D:D:*

На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  8. martin01

martin01 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2012
    Пораки:
    494
    Допаѓања:
    529
    dali na nekoj mu gi imat prepisano tabletite tribulus?
    so tie tableti se podobruva lacenjeto na prirodnot hormon kaj mazite i kaj zenite ama dali imal nekoj efekt?

9. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.766
    Допаѓања:
    93.679
    Мартин,Трибулус мислам дека не ги препишува лекар,на природна база се,и најчесто на своја рака си ги земаат.Имам читано дека најдобри сд бугарските,дека растението потекнува од таму,и има доста случаи каде се подобрил спермограмот.Лично искуство немам,ова е од прочитани туѓи искуства:)

На martin01 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.201
    Tribulus go sodrzat vo sebe rastenieto babin zab ili tribulus terestis inace I nie nemame licno iskustvo so niv

На martin01 и dunika им се допаѓа ова.
  11. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.766
    Допаѓања:
    93.679
    Мече не ти треба искуство више,доволно стекна,сега гали меше и уживкај:hug::sun:

На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.201
    Boga mi ne mi treba

13. Rad

Rad Активен член

Се зачлени на:
    28 јуни 2018
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    2
    Здраво, дали има некој искуство со уролог Александар Мицковски во Ремедика и дали имате правено таму спермограм? Ние 3 пати правиме во авицена и цело време дијагнозата е олигозооспермија. Бевме кај Мицковски да побараме мислење. Прво не сакаше воопшто да ги виде резултатите од авицена со објаснување дека тие биле биохемиска лабараторија и дека не можеле да прават спермограм. Направивме спермограм во ремедика кој чинеше 2700 ден и таму излезе дијагноза олигоастенотератозооспермија. Веднаш ни рече да направиме операција на варикочела за која рече дека е почетен стадиум и дека морало да се направи и која чини 1200 евра. Инаку воопшто не ми се допадна неговиот однос. Сега сакаме и на друго место да направиме спермограм, затоа што ни е чудно зар може да бидат толку различни резултатите. Ве молам за ваше искуство со докторот и спермограм во ремедика

14. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    4.846
    Моја препорака за спермограм е да си направите на ГАК и не мора толку пари да фрлате.

15. Nora.A

Nora.A Популарен член

Се зачлени на:
    17 април 2018
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    1.018
    Здраво Рад..ние имаме закажано за во четврток кај Мицковски,не знам што да кажам...Баеѓи го фалеа докторов

16. rat4e

rat4e Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2009
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    56
    Како поминавте кај др. Мицковски?

На David.wp17 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Nora.A

Nora.A Популарен член

Се зачлени на:
    17 април 2018
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    1.018
    Ние отидовме со резултати од Авицена,спермограм и хормони.азооспермија и покачен фсх...ни советуваше операција-микро тесе
    Инаку докторот беше доста коректен и отворен за прашања

18. Anexy

Anexy Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2017
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    322
    За Мицковски до сега само пофални зборови имам. И сопругот мој беше со почетна варикоцела и лош спермограм. 6 месеци бевме со таблети Профертил и имаше доста подобрување, но бројот на нормални остана на 5%. Затоа во јуни се оперираше и супер помина. Уште си пие од таблетите и здравје во септември ќе видиме дали има резултати со нов .
    Ние бевме кај повеќе уролози пред да се одлучиме за Мицковски и сите кажаа исто...има мали варкоцели кои прават мн проблем, а кај некој се големи и немаат поим дека ги имаат :)
    Што се однесува на спермограмите во Ремедика мислам дека се океј, затоа што сме правеле и во Систина и во Њу борн...секаде исти резултати.

19. Rad

Rad Активен член

Се зачлени на:
    28 јуни 2018
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    2
    Ви рече нешто за резултатите од спермограм од авицена? Пошто нашите воопшто не сакаше да ги гледа и затоа после направивме во ремедика

20. Nora.A

Nora.A Популарен член

Се зачлени на:
    17 април 2018
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    1.018
    Не ни рече да ги повториме..Ние се обидуваме веќе две години,а покрај таквиот спермограм и хормонот ни е покачен...

Последна измена од модератор: 11 јули 2018