Ти благодарам на брзиот одговор. Зошто тогаш денес гинекологот ми кажа дека треба да направи спермограм. Му кажав дека ние имавме само еднаш незаштитен однос, и не останав бремена. + тоа и нередовен циклус имам нормално е да не се фати од прва..
Ви препорачал спермограм после само еден обид? Или докторот нема убаво разбрано или не знам? Сите др препорачуваат од 6м-1год обиди пред да се почни со испитување во зависност од твојата возраст.
Можеби и погрешно ме разбрал, во четврток ќе одам за да ми земат брисеви за кламидијата што ја имам и пак ќе го прашам. Некаде прочитав дека спермограм се прави за да се види дали и кај него има кламидија,или тоа погрешно сум видела..
Спермокултура мислам дека се прави за да се види да не ја има и твојот партнер таа бактерија бидејќи треба и тој да се лечи. Како и да е најубаво ќе ти објасни др на следната контрола. Можно е да дошло до некоја забуна со поимите.
dali na nekoj mu gi imat prepisano tabletite tribulus? so tie tableti se podobruva lacenjeto na prirodnot hormon kaj mazite i kaj zenite ama dali imal nekoj efekt?
Мартин,Трибулус мислам дека не ги препишува лекар,на природна база се,и најчесто на своја рака си ги земаат.Имам читано дека најдобри сд бугарските,дека растението потекнува од таму,и има доста случаи каде се подобрил спермограмот.Лично искуство немам,ова е од прочитани туѓи искуства
Tribulus go sodrzat vo sebe rastenieto babin zab ili tribulus terestis inace I nie nemame licno iskustvo so niv
Здраво, дали има некој искуство со уролог Александар Мицковски во Ремедика и дали имате правено таму спермограм? Ние 3 пати правиме во авицена и цело време дијагнозата е олигозооспермија. Бевме кај Мицковски да побараме мислење. Прво не сакаше воопшто да ги виде резултатите од авицена со објаснување дека тие биле биохемиска лабараторија и дека не можеле да прават спермограм. Направивме спермограм во ремедика кој чинеше 2700 ден и таму излезе дијагноза олигоастенотератозооспермија. Веднаш ни рече да направиме операција на варикочела за која рече дека е почетен стадиум и дека морало да се направи и која чини 1200 евра. Инаку воопшто не ми се допадна неговиот однос. Сега сакаме и на друго место да направиме спермограм, затоа што ни е чудно зар може да бидат толку различни резултатите. Ве молам за ваше искуство со докторот и спермограм во ремедика
Здраво Рад..ние имаме закажано за во четврток кај Мицковски,не знам што да кажам...Баеѓи го фалеа докторов
Ние отидовме со резултати од Авицена,спермограм и хормони.азооспермија и покачен фсх...ни советуваше операција-микро тесе Инаку докторот беше доста коректен и отворен за прашања
За Мицковски до сега само пофални зборови имам. И сопругот мој беше со почетна варикоцела и лош спермограм. 6 месеци бевме со таблети Профертил и имаше доста подобрување, но бројот на нормални остана на 5%. Затоа во јуни се оперираше и супер помина. Уште си пие од таблетите и здравје во септември ќе видиме дали има резултати со нов . Ние бевме кај повеќе уролози пред да се одлучиме за Мицковски и сите кажаа исто...има мали варкоцели кои прават мн проблем, а кај некој се големи и немаат поим дека ги имаат Што се однесува на спермограмите во Ремедика мислам дека се океј, затоа што сме правеле и во Систина и во Њу борн...секаде исти резултати.
Ви рече нешто за резултатите од спермограм од авицена? Пошто нашите воопшто не сакаше да ги гледа и затоа после направивме во ремедика
Не ни рече да ги повториме..Ние се обидуваме веќе две години,а покрај таквиот спермограм и хормонот ни е покачен...