Isto i nie go imamve takov odnos no kaj nas e azoospermija beter. I vednas ni kaza operacija na varikocela koga bese vo sistina i operacijata cinese 2000i nesto evra ni izvadi pamet koga ni kaza se i seshto . Ako pravi neka si pravi na drzavna za 1500den eden ke lezi i tolku posle si e doma ne e strasna operacijata
Здраво на сите. Би сакала да прашам дали некој имал искуство со дијагноза тератозооспермија? Дали тератозооспермијата би можела да биде единствена причина за проблем со плодноста? На сопругот му е дијагностицирано ова. Од истражувањата што ги имам направено, донесувам заклучок дека не се знае точно влијанието на оваа состојба на плодноста па би сакала да слушнам искуства. Поздрав!
Девојки да ве прашам, кој уролог би ми препорачале во Систина, мислам дека се двајца, до сега сме имале искуство само со еден уролог, не од Систина, па сакаме да слушнеме второ мислење или ќе ни даде друга терапија за различен облик на сперматозоиди и тн.
Здраво девојки....јас сакам да ве прашам нешто..Сакаме мм да провери спермограм е сега прашањето ми е колку време може да стои спермата додека да ја однесиме до лабараторија?Пошто живеме малце подалеку па ни треба едно 20 мин до лабараторијата?Ви благодарам девојки бацки
Ок е 20 мин., може и до 30 минути. Само внимавајте на температурата, садот со примерокот од сперма, завиткајте го во нешто за да биде на потопло.
za vo fond me interesira edniot spermogram ni e od februari a vtoriov sega pred nekolku dena e praven dali moze da pominat da ne mi pravat problem od fond
Колку што се сеќавам, двата треба да се направени со најмалку еден месец разлика, а најновиот да не е постар од една година. Ако грешам, нека ме поправи некој.
Така е @0ли Еве и линк од ФЗО за потребната документација http://www.fzo.org.mk/WBStorage/Files/Upatstvo za pacienti so cekori.pdf
што мислите за резултатов? Колку е лошо? Сакаме да повториме испитување за некое време освен авицена на кое др.место не треба хив и хепатит? И дали постпјат суплементи за подобрување... фала ви однапред
Кај нас сличен ваков, може за нијанса полош. Една година мм зема суплементи, семки, матичен млеч ништо не ни помогна. Пак исто. Ниту пие алкохол (ретко), цигари не, и двајцата сме физички активни и ништо. Сега веќе 3-4 месеци чекаме за ваучер за инвитро. Ни инсеминација не можеше да ни направи Лазаревски. Може кај вас ќе се подобри, секаде различно. Видете си на уролог прво. И подобро пробајте на друго место да направите спермограм, во Авицена некако сомнителни резултати изгледа даваат. Секаде можете, не ви треба ништо друго.
Здраво девојки, слушнав дека имало некој д-р Санде Златески во Охрид, правел сирупи за подобрување на спермата. Нешто како терапија, 20 дена се пие тој сируп. Има ли некој искуство? По интернет не можам да најдам ништо поврзано со него. Фала однапред, поздрав
Девојки,сакам нешто да ве прашам...Пред месец и пол правевме спермограм сега правевме пак и излезе да кажам лош....Е сега друго ми е муабетот,Мм кога треба да остава сперма едвај успева да го стори тоа...Претходниот пат се отепа од мачење додека да успее да извади нешто ....Овој пат исто како така,остави малце и онака како на сила извадено.Прашањето ми е дали тоа може да влијае на резултатот или нема никаква врска?позз девојки
Каде дава проба?Ако сте во клиника верувам дека е под притисок,нареден пат однесете од дома,нема да е ништо и до саат,саат ипол,само држи ја до телото блиску,на топло,под дебел џемпер или јакна.
Prviot pat bese vo klinika a sega od doma i pak e isto......No nema vrska toa me interesira drugo toa sto napisav pogore...Znaci kazav deka spermata bese dadena kako na sila so slaba erekcija,ne kako koga ke si svrsi normalno toa me interesirase dali vlijae na rezultatot dali moze da dade los spermogram ili nema vrska toa .Sepak fala na odgovorot