Девојки сопругот прашува како се дава материјал за спермограм/спермокултура на пр во државна ако испитува или систина (најверојатно систина ќе испитува) како оди постапката?
На клиника исто така таму се дава со тоа што треба твојот матичен гинеколог да даде специјалистички упат,на клиника бараат претхотно да има направено хив тест и крвна слика ,со апстиненција од 2-5 дена,ние правевме во њу борн исто така и таму бараат хив тест,примерокот се дава таму резултатите саа саат време.ок е во њу борн ви препорачувам
Во железничар без упат 300 ден,се оди порано до кај 10 часот,резултатите са еден саат,се зима крв од вена и тоа е,ништо страшно Прашајте си и во систина дали го бараат тоа
@KiviOdMaldivi a proveruvaat i hepatit B i C? Isto bez upat? I jas i mm treba da napravime, oti im pomina vaznosta od 6 meseci na prethodnite. A prethodno na klinika proveruvavme i haos bese, tamu ne se znae koj jade ni koj plaka )) pa vo nikoj slucaj ne bi odela pak @Veki4kaa pravete si spermogram na drzavno, ne si gi davajte parite po privatni kliniki, bar ne za spermogram @
Ama stvarno me interesira za so treba da se ispitat hif ,nepatit ,i c, i nie deneska ispitafme sto imat vrska tie so bremenost ako znae nekoj da mi objasni fala
Девојки, што точно се подразбира под спермокултура - дали тоа се проверува преку сперма или со брисеви некако? Ние во странство имаме правено "бактериолошки исптувања на спермата" и тоа значи прва сперма насабајле пред да моча да се земе и да се испита. Па сакав да знам дали е тоа истото како спермокултура?
Со бременоста има врска, како не, може да се пренесат на бебето. се работи за сериозни болести - за кои носителите понекогаш не знаат дека ги имаат.
Преку крв. На истава страна баш се пишуваше, читни погоре. Во Железничар кај Беко за 300 денари хив и хепатити, резултати за еден час, може само со лична карта и без упат.