на стариот резултат има 70% неподвижни,а на новиот резултат има 75% Значи СЕ ЗГОЛЕМИЛ бројот на неподвижни сперматозоиди, што значи новиот резултат е полош... Ако пуши цигари и пие алкохол,треба да престане. Се храни ли здраво?
Сакам да знам што мислите за терапијата што ја пие мм дали некој има искуство? многу сум разочарана...
нема друга терапија освен витамини. ама џабе се витамини ако не се храни здраво и ако пуши. Прекумерената тежина и цигарите и алкохолот се главните причини за лоша сперма.
Исхраната се трудиме да биде здрава... ги отфрливме мајонезот брзата храна алкохол не консумира.. а цигари да инаку тежината му е во ред
Да има мало подобрување но најарно е да се пие терапијата три месеци па после да се направи нов спермограм нез дали има направено спермокултура и брис од уретра ако не нека направи
посетете добар уролог,однесете ги резултатите и нека ве советува што да направите плус. и спермокултура направете,да не има некоја бактерија, која ги успорува сперматозоидите. некои бактерии се лепат за спермата и со тоа ја успоруваат подвижноста.
јатки спаѓаат под здраво хранење а ацерола е витамин ц. затоа реков нема др терапија освен храна и витамини.
Месец и половина има поминато одкако ја пие терапијата докторот ни рече после 3месеци откако ќе заврши терапијата да направи нов спермограм..но ние од што сакавме да знаеме како се разултатите направивме сега..можеби ке се подобри до крајот на терапијата
А спермокултура како се прави на истиот начин како спермограмот? И за брисот ако сакаш да ми објасниш како иде?
Тоа се праве на микробиологија се остава сперма во една чашка слично како што се праве спермограм а брис од уретра .се зема со стапче како сите други брисеви што се земаат
Moram da spodelam so vas ne znam kolku ste upateni, jas do denes ne bev mikro Tese se pravi i vo Skopje! Eden od podobrite nacini da najdat spermatozoidi direktno pod mikroskop, a ne so random secenje kako obicno Tese, ima vo Remedika i za nekolku meseci vo Filip vtori. Ova e edna od opcii kaj azoospermija.
Da gi otkaze cigarite bar nekoj mesec i seksovit vitamini ili nekoj dr sto bi vi preporacal doktor i ke ima sigg podobruvanje
Дали некоја членка знае во Штип освен кај Органџиски дали има и на друго место да се направи спермограм на приватно. Исто и за во Струмица и Велес. Некаде каде што се поприфатливи цените. Кај Органџиски е 3000денари.
Струмица има во Медика 600ден..но како што прочитав во претходните коментари некоја членка имаше напишано дека баш не се точни резултатите
За медика прочитав и јас се јавив 600 ден и ми кажа дека секој ден испитуваат. Е сега за колку се точни не знам...
Точни се рез и од Медика а и од таа амбуланта таму што е кај агровардар на Др Љубинка вета ние таму правевме спермограм и беше околу 400ден и го праќавме во ФЗОМ за ваучер и ни го признаваа од таму спермограмот