Направете спермограм во Румунска болница, докторката што ги прави е топ. И ќе ви препорача и терапија.
Незнам на нас излезе точен. рез и ние имавме дијагноза астенозооспермија и мм пиеше омега 3,6и 9 од крилово масло витамин е витамин од а до ш на центрум коензим ку 10 л карнитин и јадеше јатки непечени бадеми лешници било што од јадки секојден а посебно индиски ореви они се најдобри за спермограмот пиеше и астаксантин и матичен млеч со мед и прополис и полен и ацерола и од 20 посто ако не се лажам прогресивно подвижни сперматозоиди отприлика толку беа за шест месеци имавме 55 посто прогресивно подвижни сперматозоиди а веќе кога бев бремена Др тривудалиева му открија на мм оти има проблем со тироидната жлезда оти има Хашимотов синдром и недостаток на витамин д и оти таа е била причината за лошиот спермограм мој совет ви е сега и маж ти да направе хормонско испитување и да испита и витамин д витамин д испитуваат и во државната лабораторија во Струмица со упат од ортопед
Мажот да има само 30% раздвижени сперматозоиди на 37 години, препоставувам дека е лошо тоа? Некоја што има искуство да каже?
Годините немаат врска, има и помлади со проблем со спермата. На уролог сте биле? Спермокултура сте направиле?
Здраво ме интересира за колку време излегуваат резулатите од спермограм и спермокултура прв пат ќе прај мажот ми и има некои вредсти што влијаат за ифв, бидејќи немам јајцеводи мораме на ифв а сакаме да аплицираме за ваучер поздрав
Ne se tocni vo medika strumica na maz mi isto takov rezultat mu izvadija so samo 10% podvizni i 4 milioni vo mililitar. istiot mesec pravese vo GAK rezultatite bea sosema poinakvi. Vo medika site gi vadat neplodni.
Здраво За спермограм во систина,треба да се носат некои други испитувања претходно? Во ремедика ми спомнаа некој скрининг???
Спермограм и спермокултура правевме, околу 3800-3900 плативме. Ништо не ни побараа дополнително. Не се сеќавам за закажувањето. Најдобро е да се јавиш и да прашаш.