не ја излечивме баш лесно. прво пиевме сумамед па пак ја имаше. после пиевме вибрамицин 10 дена,два пати на ден, па пак ја имаше. и на крај пиевме вибрамицин 7 дена по 3 на ден па 7 дена еритромицин 3 пати на ден. контрола после 2 недели од завршување на антибиотикот. во авицена проверка на уреаплазма преку сперма е 800 ден. не правиш класична спермокултура ,немаш потреба,прави само проверка за уреаплазма,штом само таа бактерија ја има. мислам дека еритромицинот е најефикасен, последнава терапија што и беше успешна ни ја кажа уролог. подобро одма со најјакото почни да се труеш како мене 4 месеца. а на твојот брис ја нема? ако ја нема не треба ти да пиеш ама не смееш незаштитени односи да имаш.
Jas ja nemam,maticnata ni dade sumamed 2 dena 3 apcinja pa pauza 7 dena i pak isto,12 dena polygynax da stavam,vit.C od 1000 i dvajcata i premama dyo.Kontrolen bris i spermogram posle 40 dena od zavrshuvanje na antibiotikot
нема потреба толку да чекаш, мене и уролог и гинекологот ми рекоа две недели се доволни за да покаже точен резултат. не си губи толку време во чекање
Ke te poslusham se nadevam nema matucnata da me napravi lom,a mn. vreme e toa da i veke skoro site dokumeti mi se spremni za podnesuvanje za vaucer
Spermokultura ne pravevme oti kaj mene imase samo ureoplazma I mikoplazma kaj soprugot ne a bris pravev posle edna ned od ispivanjeto na klaritromicin
Мене ме чуди, спермограмот покажа присуство на аглутинација, а спермокултурата беше без бактерии. Урологот даде само витмини + трибестан... А има патолошки сперматозоиди повеќе од нормални...
ти кажав веќе еднаш. Спермокултурата не ги опфаќа СИТЕ БАКТЕРИИ. Спермокултурата на маж ми беше чиста како стакло, без ниедна бактерија. А имаше бактерија уреаплазма која се гледа само на тест за уреаплазма. И он имаше мн мал број на нормални сперматозоиди. Ми рекоа дека тоа е ради бактеријата после. Бактеријата се слепува на нив, од таму и аглутинацијата. Маж ти има бактерија која не се гледа на спермокултура. Мора да откриете која бактерија е ,за да се третира, ако не ја излекува, ќе влијае на формата и подвижноста на спертатозоидите. А без правилна форма и подвижни сперматозоиди мн тешко се зачнува.
Pravev hsg kaj mene pokaza neproodna leva strana eden mesec pravev stimulacija I pak nisto ako moze nekoj da mi dade nekoj odgovor za vakov slucaj
Pozdrav do site...Veke 7 god se trudime nema nisto...sakav da ve prasam dali ima nekoj medikament ili prirodno nesto sto moze da pomogne do pojacuvanje na spermata..posto na mazot mu e sram da otide tamo pa da dade sperma...taka da ako ima nekoj nesto sto probal pa efikasen bilo pisete odg...pozdrav
Нека оди на лекар обавезно да направи спермограм, не знам како не му е жал за тебе да те остави да чекаш толку време. Ти си испитала хормони?
Не ми се верува дека ова го читам Како бе срам да оди таму? Што и да ти кажеме е џабе , кога поминало тилку време значи вие луѓе имате некој проблем што е сериозен . Темелно треба да се испита се и кај тебе и кај него . Можеби ќе треба да одите на асистирано оплодување .. Што и да ти кажеме за подобрување на спермата може да биде залудно , што ако чивекот да речеме има некој сосема друг проблем што со суплименти не се средува . Тоа е мноогу комплексно прашање за толку едноставно да го гледате . Ако инсистираш - Q10 , селен , цинк , Б12 витамин , Е витамин , фолна киселина , мед со полен да јаде по една лажица дневно , се разбира да не пуши и да не конзумира алкохол .Ова ми текнува во моментов .Со среќа