Мојот матичен на сопругот му даде да направи сперматограм ама немаше потреба да го направиме оти се утврди дека сум бремена и наместо сперматограм праев тест за бременост баш истата недела ама како шо се сеќавам таа ми рече тогаш ко ќе го носиш нека биди најмногу до 1 сат преку сила 1 сат значи пола сат 45 минути таман е.. ( ТАКА МИ КАЖА МОЈАТА МАТИЧНА Е СЕГА ЗАВИСИ НАЈУБО ДА СИ ПРАША ЛАБОРАНТ)
Господ да даде исто како кај мене случајот да ти биди наместо парите за сперматограм да ги дадеш за тест за бременост да ги дајш
<3 <3 Ајде голем е Господ и празник еве денеска јас нема да ми веруваш ако ти кажам дека мислам само од тоа што се молевме со мажот ми останав бремена.. Првиот пат кога требаше спермагорам да прајме бев бремена ама имав миссед тогаш пробувавме 6-7 месеци безуспешно.. После тоа немав останато 6-7 месеци несакавме оти страв нибеше а во меѓувреме само се молевме и кога веќе почнавме да пробуваме одма останав уште на првите неколку обиди 4-5 пати ако пробавме и одма КОГА САКА ГОСПОД САКА САМО МОЛИ СИ СЕ И НАДЕВАЈ СИ СЕ
Mm denes ke prave spermogram molam boga da e ureden prethodno bese los pa se sredi I sega mora pak da prave zaradi IVF
Za zal los e spermogramot imame samo 20 posto progresivno podvizni sega cekam Dr TRAJKOVSKI da mu pise na email za terapija sto da prima
@Meckicja 20% е одлично. Нас Трајковски ни направи Ивф со ~4% значи од 4% успејаа успешно да оплодат 12 јајце клетки. Да, пред Ифв мм пиеше Proxeed, два месеци.
Не сум сигурна дали беа околу ~50 денари парче. Пред 5-6 месеци земавме, имам заборавено, а немам цена на кутијата. Се продаваат и на парче. Ако сакаш, контактирај ги https://www.facebook.com/proxeedmakedonija/
eve go na mm spermogramot jas mnogu ne se razbiram od tie vrednost I ako moze nekoja od bas da mi kaze sto e kako e
@Meckicja количински е помалку. Имате 16, а нормалните вредности се над 39. Подвижност 20% што значи има овде херојчиња. Ќе ги излови ембриологот Со вакви резултати имаш одлични шанси за успешно ивф. Ајде, генерација 2018 новороденчиња. Праќај документи и успех
Sega mu zemav Fala milicka ke bide gospod e golem jas deneska na mm my zemav Folna kis qoenzimq10 cink I vit c oligovit I propolis I maticen mlec a I l karnitin utre zdravje boze ke mi zemam jatki indiskiot orev prethodno koga my bese los spermogramot piese a c e cink I selen plus piese maticen mlec I propolis I se sredi spermogramot megutoa otkako se sredi spermogramot on prestana da pie se sto bese dobro za negoviot spermogram Najprviot pat koga bese los spermogramot pocna da pie profertil od avstrija gi poracavme I otkako gi ispitam Imase odlicen spermogram megutoa posle dr mi gi prekinaa i nisto se vlosi pak a posledniot pat redovno jadese I domati neprskani oti sodrzat vo sebe likopen koj e dobar za spermogramot I cist. domasen med jadese
Девојки ми треба ваш совет, мм конечно направи спермограм Но во спермокултурата изолирана е Еsherihia.colli. И ќе пие Citeral . Незнам дали треба и јас да пијам . Дали е опасна за сперматозоидите оваа бактерија . Се плашам дека.можеби затоа залудно сме се мачеле овие 7-8 месеци. И сега треба ли да апстинираме ?? Лелеее а имам многу убав фочикуч 20мм. Ќе.ми пропадни и овој месец !
Ти благодарам kukla21 го ценам твојот совет, кога читаам твој постови како да си медицинско лице. Фала поздрав