A kolku treba da se koefecientite normalno, podvizni kolku procenti, a mozno li da e I vremeto dodeka go odnesovme od doma na ispituvanje, pominaa najmalku 2 casa
Јас колку што знам пожелно е материјалот да се остави за не повеќе од 30-тина минути, нека ме поправи некоја ако грешам. Можеби најдобро би било материјал да оставите директно таму каде што испитувате, ако има можност секако. Едит: ти одговориле веќе @meri24 на самиот резултат ти пишува нормозооспермија, што значи нормален наод. Спермограмот е добар. Истото ти го пиша предходно и друга членка.
Секако дека е можно. Многу се 2 часа во секој случај. Ако сте во можност направете спермограм и во друга лабораторија, па да имате малце поопширни резултати. На овој не гледам ни дијагноза напишана.
Ние кога правевме ни рекоа најкасно 15 мин да е донесен,направете си посигурно уште еднаш,и барајте да биде комплетен со се.
Денеска бев налекар во Скопје носев спермограмот на клиника за репродукција мислам беше и не ми кажа ништо посебно дали треба да се пие нешто или како па утре ќе одам кај матичниот да видам што ќе ми каже
Нема ни морфологија спермограмов,да речам не е целосен,секако треба консултација до доктор,тој ќе ви каже најдобро.
Баш ќе видам утре што ќе ми кажат дали пишува нешто терапија на резултатот од денеска сепак ти Благодарам многу ❤️