Во случајот џабе сме се обидувале., е.colli била.присутна и затоа ли сме немале резултат? Неквалитетни сперматозоиди?
Не верувам дека е тоа причината. Сигурно има влијание врз бројот на сперматозоиди и квалитетот.. А ти кога имаш правено брисеви и уринокултура?
Епа тоа ми е мислачката. Последно кога правев и уринокултура и брисеви во јуни беа негативни . И пап тестот во.систина го испратив и тој беше со сѐ ок . Кај него излезе бактерија.
Женски,дали некој од вашите мажиња правел спермограм во ГАК? Ме интересира дали треба материјал од дома или таму треба да остави и каде точно на ГАК? Тханкс
Ako sakas ti da ne pies antibiotik ke treba povtorno da pravis brisevi a odnoso da imase samo so kondom i mnogu pazenje. Pravilo e koga edniot ima bakterija i drugiot da pie antibiotik, no ne znaci deka i drigiot ja ima.
Спермокултура направивте? Покачени леукоцити укажуваат на бактерија, треба да се види која бактерија е и според тоа да се даде соодветен антибиотик. По терапијата со антибиотик препишан од доктор, ќе направите пак спермограм и мислам дека ќе се подобри. Кај мм на првиот спермограм имаше многу неподвижни и покачени леукоцити, од спермокултурата се виде која бактерија е, докторот му препиша антибиотик за таа бактерија, па после терапијата се потсреди спермограмот. Во меѓувреме нека земе да јаде мед и јаткасти, нека пие витамин ц и витамини. Исхраната нека ја подобри, физичка активност и би требало да има подобрување.
Ne napravivme spermokultura, lele ako ima bakterija moze da mi ja prenese mene? Dali i ti piese antibiotik?
Мислам дека пиевме и двајцата, не можам да се сетам сега, одамна беше. Не се грижи, но што поскоро направете спермокултура.
Nemora da znaci oti ke ima sigurno bakterija vo spermokulturata ako se pokaceni leukocitite vo spermogramot I kaj nas bea pokaceni leukocitite pa nemase bakterii uredna bese spermokulturata leukocitite moze da se pokaceni I od rasipani zabi I od nastinka
Ве молам за совет.Денес повторно направивме спермограм но резултатот е крајно разочарувачки.Само 1% подвижни сперматозоиди.Наместо по приманата терапија да се поправи Спермограмот се влоши многу повеке
Каде е правен? На мои многу блиски во воена им покажал страшно лош резултат и се испостави дека е грешен.
Mnogu e los ovoj spermogram jas imam Pisano sto pie mm za podviznosta probate so niv no ne si go gubete vremeto spremajte se I za IVF nasiot spermogram e so 20 otsto progresivno podvizni pa se spremam e za treto ivf
Во струмица во медика. Мојот маж пиесе конденсил таблети ,витамин ц и цинк.Се изненадивме од резултатите.очекувавме подобри резултати.На првиот спермограм подвижноста беше 14%
i nie tamu go pravevme nasiot spermogram sega i so 14 posto e malku i ne samo vit c i cink treba i selen treba i omega tri treba i koenzim q 10 treba i vit e treba i larginin treba i jatki so maticen mlec polen iacerola i cist med da jade plus domati neprskani da jade i indiski orevi od 30 do 50 grama dnevno isto i folna kiselina ne samo za zenite dobra e i za mazite mojot pie i oligovit so 10 minerali i vitamini ima vo nego kaj nas i prethodno bese los spermogramot no so ovie vitamini se sredi ama mm prekina da gi pie i pak se vlosi
Здраво женички. Случајно на фв налетав на овие апчиња , па сакав да прашам дали некој од вашите мажи има ги користено и каков е резултатот.
освен спермограм ,дали партнерите имаат направено општ преглед кај уролог? често пати варикоцела кај мажите е причина за лош спермограм.Тоа се лечи исклучително оперативно и влијае на плодноста кај мажот