Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Спермограм

Дискусија во 'Бременост' започната од stevemila, 15 септември 2011.

1. babybubu

babybubu Популарен член

Се зачлени на:
    7 мај 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    1.099
    Девојки, сопругот пред месец имаше бактерија Proteus mirabillis. По препорака на уролог пиеше 10 дена Цитерал од 500мг 2 пати на ден.
    Денес му стигнаа резултати од контролна спермокултура и има нова бактерија Enterococcus spp. 50.000 ml.
    Има ли некој искуство со бактеријава?

2. malecko87

malecko87 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2015
    Пораки:
    413
    Допаѓања:
    819
    Девојки едно прашање не упатија во биотек да направи сопругот испитување СТД-9 дали некој знае дали тоа се прави и на друго место пример на државно или мора во биотек бидејќи кошта 5000 ден чисто да знаеме дали мора таму

3. Bubamaricka

Bubamaricka Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    2.386
    И за ентерокока се пие антибиотик, и нека направи брис од уретра сопругот и обавезно и ти да се провериш обично ако ја има едниот партнер ја има и другиот. Е сега за терапија обавезно доктор да ви каже која и колку време.

4. Nade-sunrise

Nade-sunrise Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2012
    Пораки:
    1.455
    Допаѓања:
    4.694
    Ова е пакет микробиолошки брисеви за 9 патогени: Chlamydia Trachomatis, Gonorrhoeae, Mycoplasma genitaluim, Trichomonas vaginalis, Ureaplasma urealyricum/parvum, Gardnerella vaginalis, Herpes simplex 1/2.
    Во сите лаборатории се прават вакви тестови.
    И на Микробиологија на клиника исто може да се направи. Само не сум сигурна за упати за маживе како иде. Прашајте го матичниот, можеби ќе треба упат од уролог.

Последна измена: 26 ноември 2020
    На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  5. malecko87

malecko87 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2015
    Пораки:
    413
    Допаѓања:
    819
    Ти благодарам мила ќе пршам ако оде преку фонд зшто дс ва толку пари плус и хормони треба да испита

6. Nade-sunrise

Се зачлени на:
    30 август 2012
    Пораки:
    1.455
    Допаѓања:
    4.694
    И хормони може преку фонд да испита, со упат од уролог.

7. S.o.F.i

S.o.F.i Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.978
    И маж ми правеше спермокултура и испадна исто ентерокока, пиеше антибиотик мислам дека беше Цитерал не ме фаќај за збор не сум сигурна, ама знам исто 2 пати на ден ги пиеше.
    Не успеавме да повториме спермокултура да видиме до кај сме.
    Инаку во истиот ден правев и јас микробиолошки и среќа ја немаше кај мене.

На babybubu му/ѝ се допаѓа ова.
  8. babybubu

babybubu Популарен член

Се зачлени на:
    7 мај 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    1.099
    На сопругот му дадоа за оваа бактерија Амоксиклав 2*1, 10 дена па ќе видиме дали овој пат ќе се исчисти. За мене ќе правам брисеви во вторник да видиме дали имам и јас.

9. DellArte

DellArte Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    15
    Дечки ова се резултатите наши.. 75 неподвижни? Ќе сака ли некој да ми помогне да ми објасни, ве молам мојата докторка е на одмор..

Прикачени фајлови:

10. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.202
    Ova e los spermogram taa e tas dijagnoza sto ja imavme i nie I mm piese l karnitin Omega 4,6,9 od krilovo maslo od zegin go zemavme zaedno so astaksantin I vitamin e I vitamin od a do z na centrum qoenzimq10 I jadese cist domasen med so polen propolis I maticen mlec I acerola I jadese jatki nepeceni sekojden posebno indiski orevi oni se najdobri za spermogramot I od 20 posto progresivno podvizni spermatozoidi za 6 meseci imavme 60 posto progresivno podvizni spermatozoidi I normalen spermogram a maz ti neka ispita hormoni tiroidna zlezda vitamin d I spermokultura neka naprave

На DellArte му/ѝ се допаѓа ова.
  11. DellArte

DellArte Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    15
    Незнам која е дијагнозата.. и има ли шанси да останам бремена, дали може оваа неподвижност да се промени.. исто и тоа герминативни клетки незнам што значи..

12. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.202

13. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.293
    Допаѓања:
    33.596
    Мила спермограмот не е идеален, ама не е ни којзнае колку лош. Со терапија ќе го средите за 3 месеци, сепак 25% има подвижни сперматозоиди.

Инаку претпоставувам дека го правевте во гинекомедика. Ако ви е таму направен, повторете го на било кое друго место. Многу членки на форумов имаат лошо искуство од таму, меѓу кои и јас.
    Имаше членка каде што на маж ѝ му имаа пишано дека нема ниеден сперматозоид, по 2 дена на друго место испадна сосема друг резултат.

Ви посакувам среќа.

На babybubu, Nade-sunrise и tina2018 им се допаѓа ова.
  14. Nade-sunrise

Се зачлени на:
    30 август 2012
    Пораки:
    1.455
    Допаѓања:
    4.694
    Направете нов спермограм на друго место и спермокултура.

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Norah Jones

Norah Jones Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2019
    Пораки:
    1.070
    Допаѓања:
    502
    Дали е важен периодот од денот за спермограм? Исто ли е во 8 сабајле и 16 часот?

16. Norah Jones

Се зачлени на:
    11 мај 2019
    Пораки:
    1.070
    Допаѓања:
    502
    што мислите за тие тестови за сперма кои се прават дома, се порачуваат гледам ги има

17. babybubu

babybubu Популарен член

Се зачлени на:
    7 мај 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    1.099
    какви се тие може линк да пратиш?

18. Norah Jones

Се зачлени на:
    11 мај 2019
    Пораки:
    1.070
    Допаѓања:
    502
  19. Stasija

Stasija Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    1.276
    Zdravo, dali na nekoja od vas maz i ima 0% rezultati od spermogram , kompletna azoospermija? Dali vidovte nekoe podobruvanje so nekoi lekarstva? Hormoni vo red, stitna vo red, pregled na urolog vo red, nemase nikakvi povredi, nitu bolesti. Koja moze da bide pricina?

20. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.293
    Допаѓања:
    33.596
    Причината може да биде механичка пречка, односно непрооден канал за да излегува ејакулатот или пак воопшто да не се создаваат сперматозоиди.
    Тоа со биопсија на тестиси се испитува, ако се пронајдат сперматозоиди е првото, ако не второто.
    Пиши во вонтелесно, таму има повеќе жени, чии партнери се со таа дијагноза, можат да те упатат повеќе.