Женска немам зборови да те утешам знам како боли.... И кај нас беше таков случај нормални беа 20% ми рекоја дека можно е да има зачнато од неправилен сперматозоид ама имавме и бактерија и нервоза и лекарства и се па не беа сигурни да кажат 100% дека е од тоа...Иначе нас ни рекоја пауза 3 месеци за да се подобри спермата земаше терапија спермотренд цинк с мен и нз уште некои беа ако сакаш да побарам да видам ....Кафето го намали на 1 ден и тоа турско со млеко или арт кафе најслабо е стегнати фармерки гаќи не ц витамин цинк магнезиум б комплекс пржено не мед со еден куп состојки мака и полен со смокви и ред др работи цигари на 5 ден алкохол воопшто млака вода за туширање телефон не во џеб веќе не се ни сеќавам убаво дали имаше плус нешто многу бев расеана тој период и функциониравме со аларми подсетници што трба и кој од нас треба да пиа.... Во 3 месеци се подобри 10% повеќе докторка презадоволна и светло за бебе сега фала му на Бога 19+5 се е во ред .... Почнете со терапија направете пауза излекувајте се можно бебе ќе си дојде ако ти треба било што пиши тука сум за се што ти треба знам убаво како е ..... истата случка
Здраво членки, Ме интересира колку чини спермограм на ГАК, знам за апстиненцијата ама не знам колку време пред да ја однесиме треба да биде земена, бидејќи не сме од Скопје?!?!?
30минути... затоа е најдобро на лице место незнам дали сега испитуваат на гак но си има посебна просторија... ако се носи од дома мора да е 30тина минути до телото да се носи за да бидат релевантни резултатите
Nie, piese svasta imase podobruvanje ama minimalno. Tese pravese i patohistoloskiot notirase nekoi nedorazvieni kletki ne znam tocno kako bese pred 6god bese toa. Tese pravevte i patohistoloski naod imas?
Здраво! Да прашам, во РеМедика за спермограм кој лекар го препорачувате доколку некој испитувале таму. Дали материјалот се носи таму или? Ви благодарам!
Podobro tamu neka si ostavi, imaat sobicka za toa. Ke si ja barate embriologot Valentina Sotiroska taa e sefica na oddelot epten e strucna
Ембриолозите го изработуваат спермограмот, сите се добри. Ќе ви треба и инфективен скрининг и негативен тест за Ковид19. Јави се прашај да ти појаснат точно. Најубаво таму да остави материјал, си има посебна просторија. Цената мислам беше 3000 или 3500 ден.
Ковид тест? Не знаев дека и тоа треба, кога бев последниот пат на контрола не бараа тест во друга приватна установа.Како и да е благодарам @Pacient srna
Deka oni si gi pravat se ispozanele. Nie nosevme pred kovid i infektivniot sekogas na klinika si go pravevme
Систина не бараат ни ковид тест, ни инфективен. 3500 е спермограмот. Едит: Од приватниве клиники во Њуборн е најефтино, 2000 ден. Мислам дека не прават веќе. Јас наредна недела имам интервенција таму, ми рекоа во друга лабораторија да си направам.
Во систина не бараат инфективен скрининг, нити ковид тест цената е мислам 3509 денари истиот ден има резултати. Само треба од претходно да закажете термин.
Здраво на сите, ве читам подолго време. Ќе ве замолам за мислење на спермограмот во прилог правен е во NewBorn, кај Трајковски. Дијагнозата е oligozoospermia, посетен е и уролог на клиника поради прележани заушки и операција на торзија на тестиси на млади години, и се е во ред на уролошкиот наод. Ќе ве замолам за совет доколку има некој вакво искуство и кој друг доктор би го препорачале за повторување на спермограмот нареден месец и консултација. Фала ви
Brzo progresivni nema ic I toa e mnogu los spermogram moj sovet vi e sega spremajte se za ivf vo meguvreme maz ti neka ispita hormoni vitamin d I tiroidnazlezda i antitpo antitg I spermokultura neka naprave I neka pie omega tri 6 i-9 od krilovo maslo go Ima vo zegin qoenzim q10 l karnitin vitamin e vitamini od a do z na centrum I neka jade jatki nepeceni sekojden I med domasen med I propolis I polen I maticen mlec I acerola