I mene me interesira istoto ni kazaa da odneseme bris vo najkus mozen rok a oni ne zemaat nie sme od Kavadarci. Dali imate info kade moze da se zeme bris od uretra vo Skopje?
Сакам да споделам искуство со спермограм правен во Њуборн. Првиот дел од ејакулатот на партнерот заврши надвор од чашата. Ги известивме за тоа и ни рекоа дека нема проблем, не било битно. Добиваме резултат со концентрација од 8мил/мл и нормално се успаничивме и почнавме да пребаруваме по нет. Секаде, ама баш секаде, пишуваше дека е многу битно целиот ејакулат да се собере особено првиот дел бидејќи имал најголема концентрација на сперматозоиди. Нормално отидовме да правиме нов спермограм. Овојпат во Систина. Концентрација 72мил/мл!! Знам дека варира концентрацијата но не во толкава екстремна мера. Така да, бидете претпазливи. Инаку, супер задоволна сум од др. Трајановски но не би правела повторно тестирања кај нив.
Трајковски е во њу борн, изгледа грешка направила членката во презимето. Инаку не знам дали може од дома да се носи примерок во систина, ама и да може, најдобро е материјал да се остави на самото место, бидејќи сперматозоидите се многу осетливи и спермограмот може да даде невалиден резултат заради транспортот.
Zdravo devojki, Me interesira dali ste pravele spermogram na klinika? Dali upat moze da dade matichniot doktor i dali baraat infektivni skrininzi i ako da kade da napravime? Vi blagodaram.
Упат од матичен и хив и хепатит треба (во Железничар правеа со л.карта само за 300ден...ова лани а сега како е не би знаела)
Јас мислам дека имате намален број и намалена подвижност на сперматозоиди (олигоастенозооспермија). Ама да си се консултирате со уролог е најдобро.
Soprugot moj pravese na klinika, upat treba da vi dade maticen doktor, najprvo treba upat za hiv i dr pa se ceka edna nedela za rezultati, poslem kje treba da zemes upat za spermogram od kaj maticniot, na soprugot mu kazaa rezultati za dva dena
Ova e los spermogram progresivno podvizni nema ic sovetuvajte se so urolog vo meguvreme maz ti neka jade jatki nepeceni so med propolis I maticen mlec I neka pie vitamin e vitamin od a do z na centrum qoenzim q10 l karnitin omega tri 6i 9 od krilovo maslo so bioastin go Ima vo zegin
Најдобронамерен совет е да го повторите спермограмот. Овие од индус медика соработуваат со гинекомедика и многу членки се жалевме на неточни резултати. Искрено се надевам дека има грешка и кај вас.