Здраво девојки. Нова сум на форумов па би сакала да прашам дали е добар спермограмот? Си пишува дека е нормозооспермиа, но доколку некој сака да ми даде подетални информации.
Што мислите за спермограм во Хемолаб, дали е добра лабораторија за такво испитување? Гледам на ГАК тек за месец дена има термини? Фала
матичниот така кажал кај сопругот, но конечно ги добив и не правеле. за секој случај се јавив и авицена иако знам не работеа повеќе и изгледа ни остануваат само болнициве, систина, ремедика и њу борн..
Толку знаат матичниве Ремедика ковид тест бараат плус да знаеш. Њуборн мислам ви е најисплатливо, 2000 ден е. Систина е 3500 ден. И во Санте прават, ама не се сеќавам точно колку беше, мислам 2800 ден.
секаде треба инфективен скрининг не постар од 6 месеци? и на таа тема, знам се повторуваше прашањето, ама не знам што заклучивме, прават во железничар уште само со лична карта или? ако знаеш, фалаа уште еднаш
За Њуборн треба, за Систина не. За Железничар последно инфо имам од крај на февруари дека прават инфективен скрининг, само со лична карта, резултати за неколку часа, 300 денари.
девојки прашање во врска со малку понизок од нормален машки хормон тестостерон, дали можеби знаете нешто испробано на приорден начин за покачување?
Едно прашање за тие што сте со машки фактор поточно олигоастеноспермија. Кои препарати освен Профертил и Конденсил може да се пијат за подобрување на спермограмот? Од уролог му беа на сопругот препишани овие ги пиеше 5 месеци ама нема некое посебно подобрување. Дали смееме на своја рака да земеме пр. Трибестан или ризично е?
ние со астенотеразооспермија, последно пије сексовите, биоастин, селен, цинк, крилово масло, л карнитин и мед со јатки па ќе видиме дали има подобрување. претходно пиеше трибестан али немаше никаков ефект кај него.
Zdravo devojki edno prasanje do vas Vcera pravevme Spermogram i spermokultura i rezultatite ispadnaa deka e nsmalen br na spermatoxoidi i namalena e brzinata na dvizenje Prasanjeto mi e dali ima vrska deka ne sme imale odnosi 17 dena dali toa moze da vlijae na kvalitetot i plus toj doma davase primerok pa jas go nosev vo bolnica.Ve zamoluvam za mislenje lli lekarstva nesto sto moze da ja podobri. Vi blagodaram unapred
Спермограм се прави со претходна апстиненција од 3-5 дена. 17 дена апстиненција пред спермограм е премногу. Нели ве прашаа таму каде што однесовте примерок? Исто така, пожелно е да се остава примерок во просториите на лабараторијата, бидејќи сперматозоидите се многу осетливи и можно е да угинат при транспорт. Повторете го спермограмот.
Ubavo si kazuvaat vo site kliniki i labaratorii apsinencija od 3 do 5 dena, znaci nesmee da ima poveke od 5 dena, 17 mislam deka e premnogu, taka nema da imate verodostojni rezultati. Sepak trebalo da se drzite do toa, nie sekogas imame odnosi i posle 3-5 den maksimum pravime spermogram. Drugo podobro e na lice mesto da se dava bidejki sepak vi treba vreme dodeka otidete do tamu, vlijae isto i temperaturata dodeka go odnesete primerokot, toplo, pa ladno .....da ne se pravam mnogu pametna no napravete uste eden so 3-5 dena apstinencija
[QUOTE = "IRBBB, post: 5547983, member: 135300"] Spermogram is done with a previous abstinence of 3-5 days. 17 days of abstinence before a spermogram is too much. Didn't they ask you where you took the sample? It is also advisable to leave a sample on the premises of the laboratory, as sperm are very sensitive and may die during transport. i nie pomislivme na toa no bidejki jas sum vo sok od toa sto go slusnav ne ja ni rasprasav nisto doktorkata inaku sme reltivno mladi za takvi rez Soprugot pred dva dena napolni 28 god.Sepak ke pobarame i vtoro mislenje fala
Во ова лудо време, никаква улога не играат годините, за жал секој трет пар води битка за да има деца и по некои статии што ги имам читано, зголемен е процентот за машки фактор. Како и да е, дај Боже кај вас сѐ да е во ред. Ама за да знаете на што сте, мора да го повторите спермограмот. Не знам каде сте испитувале, ама не е во ред што не прашале за апстиненција и исто не е во ред да немате консултација/препораки/терапија ако веќе е поставена некаква дијагноза. Подобро повторете на друго место.