Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Спермограм

Дискусија во 'Бременост' започната од stevemila, 15 септември 2011.

1. Lina**********

Lina********** Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2017
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    5
    Doktorkata ne prasa nisto samo rece deka sreda treba zs idele od sk da zimat primeroci i koga gi dobivme rezultatite ne ni dade nikakva solucija tuku vednas ne isprati na inseminacija
    Znaci toj primerok od nasiot grad pa vo skopje i vremenski minuva a i ima transport se nadevam deka e do toa inaku jas se imam ispitano i se e ok so mene

2. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.293
    Допаѓања:
    33.596
    Не знам од каде сте, но доколку сте во можност одете во било која приватна болница (ремедика, систина, плодност, Органџиски) или ако успеете да фатите термин на гак или поликлиника Букурешт.
    Ти што испитувања имаш правено?

3. Lina**********

Се зачлени на:
    22 јуни 2017
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    5
    Dali moze da mi preporacate kade najdobro vo sk moze da se ispita spermogram ne e vazno cena ili nesto sl

4. Bebe2021

Bebe2021 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2021
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    1.581
    Bidejki ste trgnale da go odite patot od sega natamu bidete spremni na se, za sekoe edno nesto prostudirajte sami 2-3 dena pa potoa pravete ispituvanja, doktorite se ili veke preumorni ili nedovolno posveteni ili ne mnogu strucni (sekoja cest na cesni isklucoci) mislat deka ako tie znaat site znaeme, da ste si procitale shto treba da znaete pred spermogram ke ste go imale toj podatok, se shto vi treba pomosh i mislenja prasuvajte zatoa sme tuka site sobrani

На VirgoStar му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Lina**********

Се зачлени на:
    22 јуни 2017
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    5
    Jas imam praveno pap microbioloski i hornoni koga gi ispitav hormonite HSG mi bese pokaceno 6.53 i mi dadija eytiroks da pijam samo toa ispadna kako problem

6. Lina**********

Се зачлени на:
    22 јуни 2017
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    5
    Planirame za vo Sistina da odime da se ispita spermogram kako sto treba znaci predhodno treba da imame redovno odnosi pa 3-5 dena pauza i se dava slprimerok

7. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.293
    Допаѓања:
    33.596
    @Lina********** ти пишав лп, да не ја полниме темава со оф топици.

На Lina********** му/ѝ се допаѓа ова.
  8. babybubu

babybubu Популарен член

Се зачлени на:
    7 мај 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    1.099

3-5 дена максимум да немате односи пред спермограм, а пред тоа колку сакате :)

На Lina********** му/ѝ се допаѓа ова.
  9. aci aci

aci aci Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    442
    mojot soprug gi pie niv po preporaka od maticniot, edna tableta dnevno tribestan, edna tableta spermotrend i spermogramot e podobren za 3 meseci

На babybubu му/ѝ се допаѓа ова.
  10. VirgoStar

VirgoStar Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2021
    Пораки:
    870
    Допаѓања:
    782
    здраво има ли некој искуство сега брзо со замрнување на сперма како иде по клиникиве и каде е најдобро да се чува по приватниве. ни препорачаа што побрзо да замрзнеме дур има подобрување во спермограмот па секое искуство ке ми биде од помош. фала

11. babybubu

babybubu Популарен член

Се зачлени на:
    7 мај 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    1.099
    Систина, Ремедика, Њу Борн. Ќе се јавите за да отидете за замрзнување ќе ве упатат подобро.

12. Nade-sunrise

Nade-sunrise Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2012
    Пораки:
    1.455
    Допаѓања:
    4.694
    Ако се спремате за ивф, најдобро е да замрзнете таму каде што би го правеле, чисто од практични причини, да не мора да го префрлате после материјалот.

13. M a j a

M a j a Активен член

Се зачлени на:
    27 декември 2020
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    8
    Здраво феминки, дали сега брзо некој од Вашите мажи правеше спермограм во Индус Медика? Сакам да прашам, дали ми треба Ковид тест и која е цената на спермограмот? Мене оваа клиника ми е непозната а гинекологот ми даде упат за таму.

14. VirgoStar

VirgoStar Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2021
    Пораки:
    870
    Допаѓања:
    782
    фала ти @Nade-sunrise, да секако таа опција е најдобра. По тоа сто читав од систина се доста задоволни.

На Nade-sunrise му/ѝ се допаѓа ова.
  15. VirgoStar

VirgoStar Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2021
    Пораки:
    870
    Допаѓања:
    782
    Девојки прашање,дали има некоја членка чии маж е со прележани заушки со дијагноза астенозооспермија...бевме на клиника на урологија и еден од докторите напомена дека кај многу пациенти кои имале прележано заушки се борат со плодност дека и тоа имало големо влијание... :/

16. aci aci

aci aci Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    442
    kaj mm imase dijagnoza asthenozoospermia, no nema prelezano zauski. Maticniot mu prepisa tribestan i spermotrend, i cuval gospod za 2,3 meseci se podobrija rezultatite

17. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.202
    Mm ima prelezano zauski i imase diagnoza astenozoospermija I pred tretoto ivf piese vitamin e vitamini od a do z na centrum l karnitinqoenzim q10 omega tri 6 I 9 so astaksantin od krilovo maslo go ima vo zegin I jadese domasen med so propolis polen I maticen mlec I acerola I jatki nepeceni sekoj den I za 6 meseci od 20 posto progresivno podvizni Imavme 55 posto progresivno podvizni I normalen spermogram I uspesno ivf kaj Dr trajkovski

На VirgoStar, Мишел* и tina2018 им се допаѓа ова.
  18. Bubamaricka

Bubamaricka Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    2.386
    Мм е со таа дијагноза но без прележани заушки. Од терпија му препишаа трибестан 3х1 и профертил 2х1 3 месеци да пие.

На VirgoStar и aci aci им се допаѓа ова.
  19. katica2001

katica2001 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2016
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    82
    Препорака за добар доктор уролог што може да го исконтактираме приватно ? А и поради ситуацијава со ковид да може да се отиде на преглед.

20. DejziSk

DejziSk Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2020
    Пораки:
    409
    Допаѓања:
    487
    Aleksandar Micskoski od Remedika

На Мишел* му/ѝ се допаѓа ова.