па нема ни месец како го пие 2 пати дневно зима али заедно во комбинација на сеховит, биоастин, крилово л карнитин и витамини и мед со јатки
жени да споделите некое искуство кое влијае за подобрување на морфологијата,треба да ја подобриме почнавме со исхрана кај нутриционист што е помалку месни производи повеќе зеленчук и овошје и вежбање, мака во прав, мед со јатки.. нешто друго што имало ефект кај вас
хормони има испитано во ред се сите малце е низок само тестостеронот али прима терпаија за тоа, а витамин д не сме испитале, фала
Здраво девојки, го имав првота инсеменација во понеделник. Нашиот спермограм не е добар, но кога беше подготвен, тоа беше 40%(+3)10%(+2) сперматозоиди со брзи движења и 50% подвижни. што мислите вије? Добив терапија: утрогестан 200 мг 2 × 1 естрофам 2 × 1 и фолна 1 × 1 Би сакал да го слушнам вашето мислење. Благодарам
Здраво ме интересира искуство со дијагноза asthenozoospermia, дали може со терапија, да се подобри, и дали има шанси со инсеминација ?
Kakvi se vrednostite, za brojot i podviznosta? Sekoj spermogram e prikazna za sebe, se gleda kako celina, samata dijagnoza ne kazuva se. Moj topol sovet, konsultacija so urolog.
Sekako deka ima terapii so koi se podobruva, se ispituvaat i dopopnitelni raboti. No seto ova najdobro e da go kaze urolog.
одете кај мицковски во ремедика на урлог, стварно е добар докторот нас ни препиша терапија и имаше подобрувње
@vevija Добар е спермограмот, само што има леукоцити (што не би требало да ги има). Исто така нема морфологија на сперматозоидите, што е многу важно кај спермограмот. Повторете го на друго место каде што работат и морфологија, исто направете и спермокултура заради леукоцитите.