Девојки, дали може да ми кажете мислење за спермограмот? Предложете некој добар уролог за да почнеме со терапија пред следното ивф во сеп.
@vevija убаво ти пишала IRBBB, а освен тоа нема ни колку се брзи, линеарни подвижни од прогресивните, а колку се бавно прогресивни. Прогресивните се делат на брзи и бавни, заедно треба да се барем над 32%. Кај вас се 55%, ама сепак според мене е важно да се знае колку има брзо прогресивни, зошто тие се тие што најлесно може да оплодат јајце клетка. Инаку параметрите што се испитани се океј. Јас сметам дека е убаво да се направи на уште едно место, а пред тоа би ги прашала кои параметри ги испитуваат. Или барем дали ги испитуваат овие важниве што ги спомнавме дополнително на тоа што сте го испитале.Ако не ви е за брзање почекајте месец, два па направете, ако ви треба за нешто може и побрзо, само нели да се запази периодот на апстиненција.
Се спремаме за инсеминација ама спермограмот не го направивме навреме и оваа лабараторија ги даваше резултатите за еден ден. Ама очигледно ги нема сите параметри. Ќе се консултирам со докторот па ќе видиме што ќе биде. Фала ви на сите
Морфологијата е навистина важна. Е, сега за другово со брзи, бавни што ти спомнав, сум видела и др спермограми кај што го нема, ама според мене и тоа е важно Во секој случај претпоставувам дека убав ќе си биде резултатот според овој што го имате. И најважен е накрај прочистениот материјал што ќе го добиете за инсеминација да е добар. (Нели се одбираат добри сперматозоиди за процедурата). Со среќа
Треба да направиме ХИВ тест заедно со хепатит Б и Ц... каде би можела нај брзо и нај евтино да завршам работа? Ви благодарам
Здраво девојки, нашата дијагноза е олигоастенозоспермија. Вие ми препорачавте профертил, но го немаме кај нас. Што мислите за овие таблети, ова е износот за 4 таблети
Eпа најдоле убаво е напишана дијагнозата олигоастенозоспермија, тоа значи дека бројот на нормалните и брзоподвижните сперматозоиди е намален.
Ние ја имавме оваа дијагноза. Мм пие профертил, + Омега, Јаткасти плодови во мед после 3 ипол месеци на контрола резултатите беа бајаги подобрени за разлика од првиот резултат.
Здраво на сите Повеќе учам за овие работи од форумов отколу од докторите. Ги мрзи изгледа подетално да објаснат и да посветат внимание Ако може мислење за спермограмиве, дали е можно природно забременување или... Првиот е тој со 3% брзо подвижни, а вториот со 30% после 2 месеци пиење дупла доза Конденсил и Е витамин. Подвижноста се оправи ама бројот се намали..
Normalno e da ima nad 50 posto progresivno podvizni spermatozoidi se sto e pod toa ne e ok sto znaci ne e ok I neka jade jatki mt posebno indiski orevi i neka pie maticen mlec i domasen med I propolis I polen I acerola I neka ispita tiroidna zlezda I vitamin d I hormoni
@BellaBibi @BayernKa претпоставувам дека во гинекомедика ви е правен спермограмот. Ако сум точна, повторете го на друго место. Еден куп незадоволни и со грешни спермограми од таму на форумов.
Во Индус Медика е правен...ќе видиме во понеделник што ќе каже др. Се надевам нема да имаме компликации за бебче..
Па да, после првиот спермограм со 3% брзо подвижни сперматозоиди мм доби терапија Конденсил таблети 2х1, Е витамин и мед и јаткасти плодови. По два месеци подвижноста се зголеми на 30% но се намали бројот на сперматозоиди. Доби насока да продолжи со истата терапија.
Девојки, дали може да ми кажете мислење за спермограмот? Моите брисеви и пап и неговата спермокултура се чисти но сепак има леукоцити во спермограмот. Спермограмот е правен во Систина и заедно со спермокултурата чини 4880 ден - инфо за другите што читаат. Ве молам за совети и ваши искуства!