Девојки ве молам за мислење. Знам дека дијагнозата е дека материјалот е нормален но ме бунат некои вредности како на пр.леукоцитите.
Добро е уредно и сопругот имаше леукоцити па урологот не упати за спермокултура и резултатите беа добри немаше ништо.
Здраво девојки, јас сум нова на форумов, би сакала да добијам мислење и совет од поискусните. Мм правеше спермограм, дијагноза пишува нормален број на сперматозоиди но со намалена подвижност. Му дадоа витамини Спермотренд и некои измени во исхраната но гледајќи ги резултатите не сум баш сигурна и мислев да барам и второ мислење. Се извинувам на долгиот пост. Убава вечер
Подвижноста е прилично слаба. Направете и спермокултура, бројот на леукоцити е висок, можно е да има присуство на некоја бактерија.
Здраво девојки, ме интересира мислење за спермограмот и искуство со следнава терапија: cordyceps 2x1, vitality 1x1, spermotrend 2x1?
Najubavo da se obratite na urolog i nie imavme onakov slicen spermogram, mislam deka prilep vi e praven ili se lazam? Napravete i spermokultura.
Направете уште еден спермограм на друго место. Доколку повторно волуменот е мал, консултирајте уролог.
Има намалена подвижност на сперматозоидите. Исто така има и аглутинација а и pH вредноста е висока, така што овие две работи ноже да укажуваат на бактерија. Направете и спермокултура а потоа обратете се на уролог, со терапија ќе се среди.
Sto e ova аглутинација? Dali moze prirodno da se zabrenni so vakov spermogram ili da idam odma na invitro
Аглутинација значи слепување на сперматозоидите. Секако дека можеш да забремениш. Спермограмот ќе се подобри со соодветна терапија.
Здраво девојки, дали за нов спермограм инфективните скрининзи за ХИВ и Хепатити Б и Ц не треба да се постари од 6 месеци?
Dobar den devojki kaj nas izleze noviot spermogram teska oligospermija dali znaete nekoj dobar urlog ? I dali ste slusnale bremenost so vakva dijagnoza
6 месеци им е важноста. Александар Мицковски, Ремедика. Каде ги правевте спермограмите? На претходниот како што гледам супер е концентрацијата.