Ти благодарам на одговорот. Внимаваме од секогаш на исхраната, јаткасти јаде цел живот, активен е, се движи нон стоп, сега почна и да вежба. Пред две и пол години немаше ваков проблем, солиден спермограм. Сега затоа ми е мисла, кога веќе причина не е бактерија или вирус. И урината му е чиста. Можеби од стрес или брзо темпо, напнато, зашто нели спермата е резултат на животот од пред неколку месеци. А за заушки, мислиш скорешно да ги прележал или од порано, па сега да е последицата? Зашто ти велам немаше мака со првиот спермограм. И за другите нешта што ги наведе, не осеќа болка нешто така. Ама секако ќе оди на уролог.
Од многу причини може. Како дете маж ти ако е имал многу високи температури. И маж ми имаше намалена подвижност (сега не знам дали е сеуште) и брат му скоро правеше и кај него исто било. И му кажаќе дека може наследно да биде, од висока температура или некои апчиња како деца што пиеле. Бидејќи они како деца биле многу болежливи, температури, грчеви. Маж ми што има кажувано пиел терапија до пубертет веќе.
Девојки овие резултати со оваа дијагноза ги добивме денес. Првиот спермограм си беше во ред, три пати имам останато бремена природно, не знам од каде сега овие дијагнози. Имаа ли некоја искуство?
Povtorete go i na drugo mesto. New born def.imaat problem so spermogramite. Ne moze na site da im izleze teratozoospsrmia. Nie pravevme vo juni i izleze ovaa dijagnoza iako maz mi nemal nikogas problem so spermogramot. Go povtorivme vo Sistina za 2-3 nedeli i izleze normozoospermia. Mislam uste nekolku clenki imaa pisano za istoto.
Јас имам пишано дека ние имаме сосема различни спермограми во Њуборн и Систина, на двата не е нормозооспермија, но се сосема различни, три пати правеше во Њуборн и два пати во Систина и цело време се разликуваат... Не знам на што се должи тоа
Как мм спермограмот аглутинација и леукоцити покачени. Спермокултурата чиста.Има ли потреба уште еднаш да се направи спермокултура
Девојки денес првпат правевме спермограм,ама е правен во странство не е во Мк. Се надевам ќе го разберете па кажете дали има некаква надеж или е лош ?
Moe mislenje oti malku e slab i so vitamini ke se sredi jas imam pisuvano sto piese mm za da go sredi omega 3.6 i 9 od krilovo maslo vitamin e qoenzim q10 l karnitin vitamin od a do z na centrum maticen mlec so acerola i propolis i polen i domasen med ne od market jadese i jatki nepeceni bademi soncogled posebno indiski orevi a odispituvanja soprugot ti neka ispita hormoni tiroidna zlezda spermokultura i eho na testisi i sovetuvajte se so urolog
Фала на одговорот, да имаме упут и за на уролог, па во март повторно треба да прави спермограм и јас прооднос на јајцеводи....
Obicno kontrola na spermogramot se prave po 3 meseci ama toa sekako ke vi go kaze urologot koga kontrola da napravete
Здраво , подолу во извештајот пишува normozoospermia имал некој ваков случај? Инаку долго се обидуваме за бебе...
Девојки здраво, пред 3 месеци со дијагноза олигоастеноспермиа, сега со терапија трибестан олигоастенозооспермиа.. Документите спремни за ивф, колкави се шансите? Дали да смениме некаква терапија што предлагате??
Zdravo sakam da prasam procitav tuka na forumot deka maticen mlec i prpolis od pceli bilo efikasno za spermogram da se popravi na mm kako se koristi ako znae nekoj da mi kaze, sekoj odgovor mi e dobredojden..
Ke ti kazat vo apteka jas od apteka zemam sega za kerkickata I za mm zemav od apteka propolis I polen