Mila nie imavme dijagnoza astenozoospermija I mm piese vitamin e qoenzim q10 l karnitin omega3.6 i 9 od krilovo maslo vitamini od a do z na centrum I jadese jatki nepeceni jatki nepeceni bademi indijski orevi oni se najdobri za spermogramot domasen med maticen mlec I propolis I za 5.6 meseci se sredi spermogramot I od 25 posto dojdovme do 60 posto progresivno podvizni spermatozoidi I normalen spermogram
Пиеше сексовит маж ми, сега ќе се консултирам со докторката и ќе земеме дополнително се што треба. Фала ти мила.
A I polen piese mm zaboraviv sega mi tekna za polenot a od ispituvanja Mt neka ispita hormoni I tiroidna zlezda I vitamin d I spermokultura neka naprave
Имате и аглутинација, што исто така не е добро. Тоа е слепување на сперматозоиди. Консултирајте уролог.
Па повторете го на друго место (ама мислам ќе ви кажелеако примерокот не е доволен за а анализа) Ако покаже пак исто, мора на уролог. Една од причините за аглутинација е присуство на некоја инфекција. Нека направи сопругот и спермокултура. Исто може да провери и антиспермални антитела, како друга можна причина.
Јас мислам дека е супер спермограмот. Со оглед на високиот, не висок, огромен број на сперматозоиди во мл ејакулат, ова е одлично. По некои критериуми, збирот на прогресивно подвижни, бавно и во место подвижни треба да е над 50%, а кај него е точно 50% што и не е некоја отстапка. За аглутинацијата, се согласувам со @Emy867. Нека направи спермокултура, па ако има потреба и антиспернални антитела.
Добар е, се решава тоа што отстапува. И кај маж ми имаше намалена подвижност, ама ниту ембриолог ниту уролог не му алармира. Исто имаше леукоцити божем, ама со спермокултура ништо не излезе, ама сепак мислам дека зеде некаков антибиотик . Се поправа со витамини и исхраната да се подобри. Тие јаткастите се многу битни за спермата. Бактеријата исто со соодветен лек ќе се исчисти. Без гајле, спермата е материјал обновлив.
По едно на ден му препиша уролог, спрема спермограмот доволно било едно, а во упатството пишува дека можи и три апчина во ден.
Маж ми правеше спермограм Чека резултати, што доколку нешто не е во ред? Многу сум исплашена, како се решава , со апчиња? Или? Дај боже се да е во ред, ама да бидам спремна и за најлошо...
Зависи додека да се среди спермограмот, пример ќе пие некое време терапија па пак ќе прави спермограм и ќе се види дали оди на подобро.