Мисли позитивно. На маж ми не беше во ред спермограмот јас после еден месец останав бремена така да и да има нешто ќе се среди.
И мм така кога чекаше резултати, психата го уби, башка и оти не оставил салам ејакулат, абе тие денови не се поднесуваше, и резултатот не излезе толку лош, така дс теши го, и да има проблем ке се реши. На мм му кажаа Сексовит 1 на ден.
Јас имам покачен пролактин (70 од нормална граница 29) а маж ми има ваков спермограм.. Ми треба мислење, совети, веќе 9 месеци пробуваме за бебе, сакам да избегнам хормонска терапија доколку е можно
Пробај со витекс агнус кастус. Гуглирај за таблетите па ако мислиш дека може да ти помогнат користи ги. Знам многу жени што им има помогнато, особено со пролактинот
Не треба да избегнуваш хормонска терапија, тебе и тоа како ти е потребна. Иако границата за пролактин е 29, за бременост посакувано е вредноста да не биде над 15. Спермограмот на сопругот е нормален. Консултирај си ендокринолог и ќе имаш успех.
Лесно намалена концентрација на сперматозоиди. Дозволено над 20 кај маж ми 14 се. Што знали тоа, како да се подобри?
Не знам, се имам уплав дека ако еднаш почнам со хормонска терапија, цел живот ќе треба да се оддржувам на терапија..
Другите параметри како се? Намалена концентрација на мл или и вкупно? Подвижност, морфологија? Грешна претстава имаш, бидејќи хормоните релативно најбрзо се средуваат и најбрзо "се расипуваат". Мораш да си со поинаков пристап, па секој втор човек е со хронична терапија, кој за висок притисок, кој за дијабет, кој носи наочари/леќи.. Тоа е начин за да се одржува здравјето и мислам дека тука нема компромис. Шо се однесува до хормоните, јас не би експериментирала со препарати на природна база, би го слушала специјалистот што ме води. Освен тоа терапијата за пролактинот се пие по шема, не се ни пие секој ден.
Feminki da prasam ovie motil sumlivite tableti se samo za podobruvanje na morfologijata na spermata ili ?
I jas bev na prvo ispituvajne so 66 prolaktin i pocnuvav so terapija super se pajgase, posle ko ke ja prekinev pak se vrakase, sega vejke 3godini sum so terapija i na posledno merejne mi bese 4.0.Taka da teska rabota prirodno da go simnes, namali so stresot, zaradi sto e stres hormon.
Здраво сакам да прашам дали може со замрзнати сперматозоиди да се направи вештачка инсеминација ( со вбризгување на сперма) или мора инвитро постапка? Благодарам
Zdravo, pozdrav do site clenki - so Gospod napred samo za ubavo vo idnina da piseme i da se druzime. Bi sakala da prasam ako nekoj znae kade se pravi spermogram vo Strumica, za kolku vreme izleguvaat rezultatite? Mi treba za na privatno? Vi blagodaram odnapred na odg.
Zdravo, za ivf vaucer me vratija za pregled od urolog, vo izvestajot mi stoi da napravime hormoni i spermokultura. So maski faktor sme Dali treba vo dokumenti da podnesam i hormoni i spermokultura ili samo izvestajot od urolog? Da ne me vrakjaat pak ako ima nekoj slocno iskustvo da spodeli