На приватно во Ремедика беше околу 80000 плус испитувања пред операција. После три месеци од операцијата треба да се направи спермограм, би требало да има значајно подобрување. Толку време му треба на организмот дури се опорави. Мм правеше ехо точно еден месец после операцијата, од варикочелата немаше ништо.
Зошто, не е страшно, преку крв е, сега и таму што пари треба тоа е друго. Јас не знаев дека во Систина не бараат мислев секаде бараат.
Воопшто не е срамота. Пред пораѓај исто бараат таков тест за инфективен скрининг па мора да се направи. Инаку се прави во Железничар само лична карта и е 300ден.
Нема зошто срам, во Ремедика двата теста ме чинеа околу 100 евра, знам дека во Систина е поскапо па прашај си каде ти одговара повеќе.
Ви благодарам многу за одговорите. Ќе одиме денес ако може попладне зошто прва смена оди секој ден. Па ќе ви пишам за резултатите
Со резултатот и на уролог. Да му направат ехо.Може да е вака од Варикочела. Ке му дадат и терапија. Мора да има некое решение,Само да не се очајува.
Zapocnata procedura za prvo in vitro, ke imam li problem sto ima vospaluvanje? (pred eden mesec praveno spermokultura cista bese) I kolkavi se sansite za bremenost?