Dali za ispituvajne na spermogram vo poliklinika bukurest skopje prethodno baraat ispitano za hiv i hepatit i sida?
Dali imate informacija za dali go priznaat spermogramo od zdrastven dom bukurest za podnesuvajne za vaucer za invitro?
После колку време "невозможност за зачнување" е препорачливо да се направи спермограм? И дали некој правел спермограм пред да се започнат обидите за бременост?
Jas vednas pocnav ispitivanja i za sebe i za soprugot ...probuvavme 2 meseci ...i dobro sto proverivme ..so mene e se vo red ,soprugot ima dijagnoza oligoastenozoospermija...spored mene dobro e da se proveri poskoro.
Здраво девојки, Резултатите од спермограм се прилично лоши плус јас сум со полицистични јајници, без овулација и со фолекул што расте до одредено ниво и се суши. Пробуваме за бебче скоро две години, но интензивно пробуваме година дена. Ве молам за утеха, предлози што да правиме и мислење за спермограмот.. Однапред благодарам
Не одовлекувајте закажете термин за инвитро, бидејќи немаш овулација, мора да подлегниш на терапија за овулација да можа да се изваде јајце клетка, а во меѓу време сопругот да направи спермокултура да испие од една до две дози на антибиотик. Среќно
Posle eden mesec probuvanje . Hormoni za mene za nego spermogram . Nareden mesec hsg napraviv . Seto ova kako prevencija .
Ne sum strucna stvarno ama od moe skromno poznavanje inseminaciite se uspesni koga i kaj dvata partnera nema nekoj “problem” onaa se e bo red ama ne bidnuva . Oni ja filtriraat spermata ama sepak mislam deka se mali sansite . Jas sim so kerka od uspesna inseminacija ama bukvalno nemavme problem samo ne se slucuvase ,eve sega bremena normalno ostanav . Ako e los spermogramot za vaucer mozat da bi dadat preporaka za ivf i bez inseminacii znam takvi primeri . Odobruvaat vaucer za ivf bez nitu edna inseminacija . Eve neka prijavi nekoja clenka ako postoi takva so polos spermogram i uspesna inseminacija .
Мојата инсеминација е успешна со лош спермограм,астенотератозооспермија,само 4% морфолошки добри,извадија само 12 милиони прочистена сперма на инсеминацијата и бидна. Докторите не препорачуваат испод 4% морфолошки да се прави инсеминација,ние на граница негде бевме. Исто рече и за испод 10милиони прочистена нема некои шанси големи. Јас мислам дека на членката ке и препорачаат да одат на уролог да се види кај е проблемот,можеби е варикоцела,ако е тоа,може да се оперира како маж ми што се оперираше. И се дава терапија за подобрување на спермата па може после неколку месеци ке се подобри па ке имаат шанси за инсеминација. Мислам дека со ваков спермограм само инвитро ке им предложат.
Па тоа гледав и јас нормални има само 2% .. Ако има некое чаре за оправање тогаш супер,ама со ова конкретно тешко .. Сепак доктор најдобро ќе си препорача .
Фала ви имаме преглед понеделник, им витро ако не ♥️❤️ Имавме концентрација 0.1 сега сме 12 пак напредување Профертил зимаме